20:03 05.04.2018

Досудове розслідування "Справи про рюкзаки" завершено

1 хв читати
Досудове розслідування "Справи про рюкзаки" завершено

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування щодо сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександра і колишнього заступника глави МВС Сергія Чеботаря, підозрюваних у розкраданні коштів (так звана "справа про рюкзаки"), повідомили "Українській правді" в НАБУ.

У Бюро зазначили, що правоохоронці відкрили матеріали справи для адвокатів підозрюваних. Після того, як захист ознайомиться з ними, справу буде передано до суду.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за наданими рюкзаками.

Двом особам, затриманим 31 жовтня 2017 року в рамках розслідування справи, повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС С.Чеботаря та сина глави МВС Олександра Авакова.

Пізніше детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, який керував також фірмою, яка за результатами тендеру мала пошити партію рюкзаків для МВС.

Солом'янський райсуд Києва 1 листопада 2017 обрав А.Авакову та ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА