12:54 29.08.2018

Розпочалися спільні командно-штабні навчання ВМС "Шторм - 2018"

2 хв читати
Розпочалися спільні командно-штабні навчання ВМС "Шторм - 2018"

Незабаром на азовський напрямок заплановано перекидання додаткових сил морської піхоти, берегової артилерії та посилення корабельного угруповання, заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко.

"Найближчим часом планується збільшення корабельного угруповання, морської піхоти й артилерії на азовському напрямку для надійного захисту всіх рубежів і мирної виробничої діяльності в акваторії Азовського моря", - наводить слова І.Воронченка прес-центр Командування ВМС ЗС України у середу.

У прес-центрі також поінформували, що 28 серпня на півдні України розпочалися спільні командно-штабні навчання ВМС з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами "Шторм - 2018".

До маневрів під керівництвом Генерального штабу ЗСУ, крім українських ВМС, залучено підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій ЗС України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Державної служби спеціального транспорту Міноборони.

Захід відпрацьовується в два етапи - управління військами (силами) під час ведення протиповітряної оборони та стабілізаційних дій і під час оборони Чорноморського узбережжя.

"Навчання щодо управління визначеним комплектом військ під час відбиття збройної агресії з морського напрямку проводиться з метою удосконалення практичних навичок командного складу під час ухвалення рішення за відпрацювання завдань за зазначеною тематикою. Важливим елементом є вдосконалення роботи командного пункту управління та сумісності з іншими органами управління", - зазначив І.Воронченко.

Задіяні в навчаннях підрозділи здійснюють ведення стабілізаційних дій, відображення повітряного нападу противника, перегрупування військ, підготовку районів до виконання завдань і здійснення противопідводно-диверсійної оборони та боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника.

"Наразі проведено перебазування підрозділів морської авіації на польовий аеродром та поповнення усіх видів боєприпасів підрозділами забезпечення", - додали в прес-центрі Командування ВМС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА