20:03 05.05.2020

ВАКС доручив призначити Онищенку безкоштовного адвоката

2 хв читати
ВАКС доручив призначити Онищенку безкоштовного адвоката

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) доручив призначити безкоштовних адвокатів ймовірному організаторові так званих "газових схем" колишньому народному депутату України Олександру Онищенку та його спільниці.

"Сьогодні, 5 травня, у Вищому антикорупційному суді мало відбутися підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного обранця, передбачуваного організатора "газових схем" і його спільниці. Однак засідання довелося перенести через неявку трьох захисників", - повідомляє прес -служба ВАКС на сторінці в Фейсбуці у вівторок.

Так, суд визнав неповажними причини неявки адвокатів і доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначити безкоштовних адвокатів обом обвинуваченим.

"Наступне засідання заплановано на 10:00 6 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Дії організатора так званих "газових схем" кваліфіковані за ч.1 ст.255, ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.2 ст. 205-1, ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.366, ч.3 ст.209, ч.1 ст.263, ч.1 ст.388 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, досудове розслідування факту розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, було розпочато НАБУ в грудні 2015 року.

У лютому 2019 прокурори САП затвердили і направили в суд обвинувальний акт у "газовій справі" щодо Онищенка та його фінансового директора.

Верховна Рада надала згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Він оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року. За версією слідства, мати Онищенко є співорганізатором "газової схеми".

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Нині троє перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб направлено до суду, з них щодо 11 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

3 грудня німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі антикорупційної прокуратури (САП).

Раніше проект видання "Радіо Свобода" "Схеми" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що 29 листопада Онищенко був затриманий в Аахені (Німеччина) за запитом Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

30 січня 2020 року Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) направив запит про надання міжнародної правової допомоги у ФРН - вручення повістки в суд обвинуваченому в "газових схемах", затриманому раніше в Німеччині.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА