15:17 10.03.2023

В Україні заочно судитимуть президента-втікача Януковича за незаконне переправлення через держкордон

2 хв читати
В Україні заочно судитимуть президента-втікача Януковича за незаконне переправлення через держкордон

В Україні заочно судитимуть експрезидента Віктора Януковича і його колишнього охоронця за організацію незаконного переправлення осіб через держкордон і підбурювання до дезертирства, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За участі прокурорів Офісу генерального прокурора судом ухвалено рішення про здійснення спеціального судового провадження - in absentia стосовно колишнього президента України та ексзаступника начальника Управління державної охорони України - начальника Служби безпеки президента України", - йдеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в п'ятницю.

За інформацією прокуратури, ухвалення судом цього рішення дає змогу провести судовий розгляд і ухвалити остаточне рішення за пред'явленим обвинуваченням без участі обвинувачених.

У прокуратурі нагадують, що 23 лютого 2014 року експрезидент України, діючи спільно з начальником служби своєї безпеки та представниками РФ, повітряними і морськими суднами військово-морських сил держави-агресора двічі незаконно перетнув держкордон України і переправив через нього щонайменше 20 осіб до РФ.

"Цього самого дня колишній президент, перебуваючи на території військової частини Чорноморського флоту Російської Федерації в районі Козачої бухти в м. Севастополі, підбурював військовослужбовців Управління державної охорони України, які безпосередньо виконували завдання із забезпечення його особистої охорони, до вчинення дезертирства", - наголошується в повідомленні.

Експрезиденту інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурювання до вчинення дезертирства (ч. 2 ст. 332, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 408 КК України).

Його колишньому охоронцю - організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України та дезертирство (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 408 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) за спеціальною (заочною) процедурою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА