13:39 13.10.2023

ДАРТ оновило перелік туристично-інформаційних центрів України

2 хв читати

Державне агентство з розвитку туризму України (ДАРТ) перед початком осінньо-зимового сезону оновило перелік туристично-інформаційних центрів (ТІЦ) України, повідомила пресслужба ДАРТ агентству "Інтерфакс-Україна".

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів наголошує, що карта туристично-інформаційних центрів має стати для українців, які мандрують країною, своєрідним путівником, що допоможе зробити поїздку цікавішою і безпечнішою.

"Кількість туристів у регіоні безпосередньо залежить від якісної туристично-інформаційної інфраструктури. Однією з опор є туристично-інформаційні центри. Я вірю, що їхня кількість зростатиме, а з нею і якісь сервіси", - зазначила голова ДАРТ.

Зазначається, що за час повномасштабного вторгнення їхня кількість у країні збільшилася майже на третину. Наразі в Україні працюють 88 туристично-інформаційних центрів порівняно з 63, які працювали 2021 року.

Найбільше ТІЦ працюють у західних регіонах країни - 47. Зокрема, у Закарпатській області діє 17 ТІЦ, у Львівській - дев'ять, із них чотири розташовані у Львові, в Івано-Франківській - сім, у Тернопільській та Хмельницькій областях - по чотири ТІЦ, у Волинській - три, у Рівненській - два, на Буковині - один.

У центральній частині України працюють 22 ТІЦ, вони розташовані переважно у великих містах - Вінниці, Дніпрі, Черкасах, Кропивницькому, Полтаві, Умані та Каневі.

На півночі країни діють 14 ТІЦ: у столичному регіоні п'ять, із них два в Києві, у Житомирській області - три, два з них у Бердичеві, по три в Сумській і Чернігівській областях.

На півдні працюють чотири ТІЦ, які здебільшого розташовані в обласних центрах - Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.

На сході України працює лише один туристично-інформаційний центр - у Харкові.

Повний список ТІЦ за посиланням: http://surl.li/mckgf

Нагадаємо, нещодавно дАРТ оновило перелік "Туристичних магнітів України". До розширеного списку увійшли понад 170 визначних пам'яток з усіх 25 регіонів України, зокрема й Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА