14:03 03.07.2017

Генпрокуратура завершує розслідування проти мера Бучі за підозрою в земельних махінаціях

2 хв читати
Генпрокуратура завершує розслідування проти мера Бучі за підозрою в земельних махінаціях

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершує досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо чинних міського голови м.Буча Київської області, секретаря Бучанської міської ради та екс-начальників відділу Держкомзему в Бучі, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, чиновники підозрюються в зловживанні службовим становищем у вилученні земель лісового фонду і зміні їхнього цільового призначення, що класифікується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Орган досудового розслідування склав і заново висунув вищевказаним особам остаточну підозру.

"Як встановлено слідством, чиновники протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на загальну суму понад 390 млн грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

Генеральна прокуратура підготувала процесуальні документи для завершення досудового розслідування, склала обвинувальний акт, який найближчим часом буде спрямовано на розгляд до суду.

Як повідомлялося, в липні 2016 року генеральний прокурор України Ю.Луценко повідомив, що мери Бучі та Ірпеня - Анатолій Федорук та Володимир Карплюк - підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. "Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділу Генпрокуратури, СБУ і МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва ", - повідомив він.

Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру меру Бучі А.Федоруку і секретарю Бучанської міськради В.Олексюку за звинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель. Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

25 жовтня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури про відсторонення Анатолія Федорука з посади міського голови м. Бучі Київської області.

4 листопада Генпрокуратура України повідомила про підозру колишньому виконувачу обов'язків начальника відділу Держкомзему в м. Бучі й колишньому начальнику земельних ресурсів у м. Ірпені, які підозрюються в причетності до розкрадання земель лісового фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА