14:03 28.08.2021

Концепція арт-об'єкта "Серце України" передбачає повну безбар'єрність та інклюзивність - гендиректор "Інтерхіму"

2 хв читати

Концепція національного арт-об'єкта "Серце України", відкритого в географічному центрі України в Черкаській області до 30-річчя незалежності України, передбачає повну безбар'єрність та інклюзивність, розповів генеральний директор фармацевтичної компанії "ТДВ "Інтерхім" (Одеса) Анатолій Редер, яка стала генеральним партнером проекту.

"Цей об'єкт унікальний для України ще й тому, що він безбар'єрний та інклюзивний. У ньому передбачено тактильну карту та навігацію, пандуси, аудіогід і дублювання всіх інформаційних показників шрифтом Брайля. Завдяки цьому "Серце України" зможуть побачити й відчути ті, хто раніше був позбавлений такої можливості", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Редер нагадав, що інсталяцію "Серце України" звели замість старого недобудованого пам'ятного знака, яким раніше було позначено офіційний географічний центр України.

"Тілько-но ми дізналися про цей проект, ми відразу вирішили його підтримати. Цей арт-об'єкт - справжній символ України, прапор, встановлений у самому центрі країни. Ми хотіли, щоб якомога людей відчули місце України на карті Європи", - сказав він.

Арт-об'єкт "Серце України" споруджений повністю на кошти меценатів без залучення державного фінансування. Компанія "Інтерхім" першою приєдналася до будівництва на прохання депутатського корпусу та Черкаської ОДА.

Як повідомлялося, арт-об'єкт "Серце України" звели в Черкаській області біля села Мар'янівка до 30-річчя незалежності України.

Об'єкт складається з 25 пар крил заввишки понад 5 метрів, що уособлюють 24 області та АР Крим. Кожна пара крил прикрашена автентичним орнаментом відповідного регіону.

Згори інсталяція має вигляд величезного компаса, в центрі якого "пульсує серце". Його "биття" можна почути завдяки звуковому оформленню і побачити завдяки підсвічуванню. Відразу біля арт-об'єкта розташувався найбільший у Черкаській області прапор, який майорить над землею на висоті 52 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА