21:19 05.06.2023

ВООЗ застосує досвід ЄС із впровадження цифрових сертифікатів щодо COVID-19

2 хв читати
ВООЗ застосує досвід ЄС із впровадження цифрових сертифікатів щодо COVID-19

Єврокомісія (ЄК) і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосили про початок "партнерства в галузі цифрової охорони здоров'я".

"У червні 2023 року ВООЗ перейде до системи цифрової сертифікації Європейського союзу щодо COVID-19, щоб створити глобальну систему, яка допоможе полегшити глобальну мобільність і захистити громадян в усьому світі від поточних і майбутніх загроз здоров'ю", - йдеться в заяві ЄК, опублікованій у понеділок у Брюсселі.

За оцінкою Єврокомісії, "це перший структурний елемент Глобальної мережі цифрової сертифікації здоров'я ВООЗ (Global Digital Health Certification Network - GDHCN), яка розроблятиме широкий спектр цифрових продуктів для поліпшення здоров'я для всіх".

Нове партнерство, пояснюють у Брюсселі, включатиме тісну співпрацю в розробці, управлінні та впровадженні системи ВООЗ із використанням багатого технічного досвіду Європейської комісії в цій сфері. Першим кроком стане забезпечення ефективного функціонування поточних цифрових сертифікатів ЄС.

У Єврокомісії нагадали, що одним із ключових елементів роботи Європейського союзу з боротьби з пандемією COVID-19 став цифровий сертифікат. Щоб полегшити вільне пересування в межах своїх кордонів, ЄС швидко запровадив інтероперабельні (здатні взаємодіяти з іншими системами) сертифікати COVID-19.

ВООЗ завдяки співпраці з ЄС сприятиме такому процесу в глобальному масштабі в рамках своєї власної структури, щоб дати змогу світові отримати вигоду з конвергенції цифрових сертифікатів. Це містить встановлення стандартів і перевірку цифрових підписів для запобігання шахрайствам. Водночас ВООЗ не матиме доступу до будь-яких базових персональних даних, які, як і раніше, залишаться виключною прерогативою урядів, повідомляється в комюніке ЄК.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА