14:23 30.05.2014

"Правий сектор" готовий піти з Майдану - прибрати намети й барикади, залишити художників і групу швидкого реагування

2 хв читати
"Правий сектор" готовий піти з Майдану - прибрати намети й барикади, залишити художників і групу швидкого реагування

Партія "Правий сектор" має намір навести лад на майдані Незалежності - прибрати барикади та розблокувати дороги в центрі Києва, заявив член політради партії, голова київської організації "Соціал-національна асамблея" ("Правий сектор – Схід") Ігор Криворучко.

На прес-конференції у п'ятницю в Києві І.Криворучко заявив, що Майдан не можна розпустити ні фізично, ні морально, водночас він "поступово деградує, опускаючись до рівня Антимайдану".

"Зараз, проходячи Майданом, відчувається запах сечі, можна помітити нетверезих людей у камуфляжі, які беруть участь у конфліктах або демонструють поведінку, не гідну майданівця", - сказав І.Криворучко.

У зв'язку з цим "Правий сектор" пропонує модернізувати простір Майдану, "перетворивши його з місця проживання на місце генерування нових ідей".

"Майдан має генерувати нові ідеї, а також розвивати в українських громадян почуття патріотизму, пропагувати моральні цінності, здоровий спосіб життя та інші позитивні цінності", - вважає активіст.

Так, забиратимуться всі військові намети, які з часом втратили пристойний зовнішній вигляд, а натомість встановлюватимуться кілька сучасних наметів типу "сфера", в яких зможуть працювати журналісти та інші творчі люди - художники, письменники, фотографи, ІТ-фахівці тощо.

Крім того, з центру Києва буде прибрано барикади. "Наразі немає сенсу в барикадах, у нас уже обрано владу, російських військ тут немає. Максимум на підходах до Майдану можуть стояти мобілізаційно-інформаційні пункти, а на самому Майдані - група швидкого реагування, якою під час революції був "Правий сектор", - сказав він.

Крім того, мають бути розблоковані дороги, а "більшість людей, які живуть у наметах, відправити на схід, щоб обороняти країну".

Будівля Київської міськадміністрації, за його словами, має бути віддана київській владі та використовуватися за своїм прямим призначенням - як адміністративна будівля.

При цьому І.Криворучко визнав, що не всі майданівці готові до розформування.

"Такі люди є - і називаються вони дармоїди. Багато з тих, хто мешкає нині в наметах, не були на революції, але зараз чомусь вважаються майданівцями й дозволяють собі висловлювати свою позицію. Такого морального права вони не мають", - сказав представник "Правого сектора".

Він повідомив, що наразі тривають консультації та переговори з усіма організаціями Майдану, ухвалене рішення буде озвучено в неділю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА