18:38 25.09.2014

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом участі депутатів ВР у засіданні Держдуми РФ - радник глави МВС Шкіряк

2 хв читати
МВС відкрило кримінальне провадження за фактом участі депутатів ВР у засіданні Держдуми РФ - радник глави МВС Шкіряк

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження за фактом участі народних депутатів України в засіданні Державної думи РФ за статтею про посягання на територіальну цілісність України, заявляє радник глави відомства Зорян Шкіряк.

"За фактом участі народних депутатів у засіданні Державної думи Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

За словами З.Шкіряка, провадження відкрито за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України представниками влади), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років.

Він повідомив, що до Головного слідчого управління МВС України надійшло звернення голови Верховної Ради щодо участі 17 вересня цього року певної групи народних депутатів у засіданні Держдуми РФ, а також у зустрічі з головою Держдуми Сергієм Наришкіним.

"На думку О.Турчинова, депутати, таким чином, паплюжачи український парламентаризм, фактично підтримали російський владний режим, що розв'язав відкриту військову агресію проти України", - пояснив радник глави МВС.

На підставі цього звернення, за словами З.Шкіряка, і було відкрито кримінальне провадження. Відомості про нього внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Постанову про відкриття провадження направлено до Генеральної прокуратури України, яка має визначити підслідність, тобто визначитися з тим, який орган провадитиме подальше розслідування - СБУ чи МВС", - наголосив З.Шкіряк.

Як повідомляється на сайті МВС, йдеться про 24 народних депутатів від групи "За мир і стабільність": Володимира Олійника, Олену Бондаренко, Таїсію Повалій, Владислава Лук’янова, Валентину Лютікову, Олександра Бобкова, Сергія Горохова, Олександра Присяжнюка, Віталіну Дзоз, Олега Буховця, Геннадія Васильєва, Сергія Гончарова, Олександра Козуба, Євгена Мураєва, Василя Самойленка, Віктора Тихонова, Володимира Чуба, Олександра Голуба, Олександра Зубчевського, Василя Демедюка, Володимира Кудрю, Володимира Медяника, Руслана Скарбовійчука, Романа Шугала.

Як повідомлялося, 17 вересня засідання Держдуми відвідали деякі депутати Верховної Ради, що створили депутатську групу "За мир і стабільність".

23 вересня спікер Верховної Ради О.Турчинов вніс на розгляд парламенту проект постанови про позбавлення народних депутатів, які 17 вересня відвідали Державну думу РФ, права участі в пленарних засіданнях та заробітної плати.

О.Турчинов 25 вересня повідомив, що звернувся до правоохоронних органів із проханням дати оцінку таким діям цих депутатів.

"Окрім проекту постанови, який внесено до парламенту, я написав звернення до силових структур - Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури щодо юридичної оцінки діяльності цих депутатів", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА