10:43 27.05.2016

Рада Європи підтримує реформування української прокуратури

2 хв читати
Рада Європи підтримує реформування української прокуратури

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у листі привітав генерального прокурора України Юрія Луценка з обранням на посаду та наголосив, що РЄ уважно стежить за ситуацією і надає підтримку у реформуванні української прокуратури.

"Реформи, зобов'язання, які Україна взяла на себе при вступі в організацію, розглядаються як одна з основних передумов для ефективного відправлення правосуддя, захисту прав людини і дотримання верховенства права", - йдеться в листі, оприлюдненому інтернет-виданням "Європейська правда".

Т.Ягланд зазначив, що новий закон України "Про прокуратуру" створює міцну основу для реформи.

"Ми вітаємо концептуальні напрями реформи, одним із ключових аспектів якої є обмеження функцій прокуратури. Я сподіваюся, що заходи в цьому відношенні будуть об'єднані найближчим часом за рахунок конституційних змін і пройдуть другі читання в парламенті", - зазначив генсек РЄ.

Він також наголосив, що трансформація української системи прокуратури до сучасних європейських стандартів також передбачає зміцнення зовнішньої незалежності служби та індивідуальної незалежності прокурорів, впровадження сучасних методів роботи прокуратури та підвищення її прозорості і підзвітності.

"Реформи повинні йти поряд із заходами, спрямованими на боротьбу з корупцією. Всі ці зусилля необхідні для досягнення суспільної довіри до інституту та його ефективності. Я запевняю вас у прихильності Ради Європи повною мірою підтримувати українську владу у її прагненні досягти цієї значущої і довгоочікуваної реформи", - зазначив Т.Ягланд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА