17:37 06.10.2016

Група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції і виступає за зміни шляхом законопроектів

2 хв читати
Група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції і виступає за зміни шляхом законопроектів

Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні напрацювала свої пропозиції щодо проведення головних змін у країні.

"Ми сконцентрувалися на пакеті реформ, і це наш продукт", - сказав співзасновник Стратегічної групи Лешек Бальцерович на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, в Україні потрібно прискорити реформи, оскільки через 2,5 року відбудуться президентські вибори. "І якщо цей пакет буде схвалений, тоді ефект з'явиться перед виборами. Ставки величезні, тому що в цьому році в Україні починається економічне зростання. Він поки що повільний і від проведення реформ у країні залежить, чи буде це зростання продовженой або прискорено", - наголосив він.

Л. Бальцерович зазначив, що сьогодні в Україні важливо продовжити реформи для зміцнення економічної стабільності, податкової системи, а також структурні реформи, приватизацію, дерегуляцію, деолігархізацію та інші.

У свою чергу інший співзасновник Стратегічної групи радників Іван Міклош додав, що група визначила, які головні цілі треба досягнути в Україні. "Дуже важливо поліпшити структуру та процедури в державному апараті. Одна з найбільш головних проблем – це відсутність належної співпраці парламенту і уряду для прискорення просування реформ", - сказав він.

За його словами, в 2015 році лише третина (37%) державних пропозицій через законопроекти були підтримані в парламенті. "Це необхідно змінити. Доки не буде більш ефективної підтримки законопроектів, неможливо прискорити реформи. Адже більшість реформ мають бути зроблені через нові законопроекти", - сказав І. Міклош.

Він також зазначив, що саме прискорення реформ є найефективнішим шляхом викорінення корупції в країні. "Йдеться про прискорення реформ як у лібералізації, дерегуляції та приватизації", - наголосив він.

За словами І. Міклоша, ситуація з макроекономічною стабільністю в Україні дуже тендітна і потрібно продовжувати вживати заходів у цьому напрямі, адже від цього залежить економічне зростання та поліпшення якості життя українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА