10:51 14.09.2017

Онищенко заявив про наміри йти в президенти в 2019 році

2 хв читати
Онищенко заявив про наміри йти в президенти в 2019 році

Народний депутат Олександр Онищенко заявляє про наміри балотуватися на пост глави Української держави на чергових президентських виборах в 2019 році.

"Так, я вирішив балотуватися", - сказав він в інтерв'ю американському виданню The Washington Times, опублікованому в середу, відповідаючи на відповідне запитання.

"Порошенко (президент України Петро Порошенко - ІФ) розглядає мене як сильного політичного і економічного противника. Тому його перша мета полягала в тому, щоб позбавити мене і опозицію фінансових ресурсів і змусити мене полишити рідну країну", - заявляє А.Онищенко.

При цьому він зазначив, що буде здивований, якщо після оприлюднення його рішення балотуватися в президенти проти нього не будуть висунуті нові звинувачення. "Насправді кримінальне переслідування - це єдиний спосіб боротьби нинішньої влади зі своїми політичними противниками. Як я вже сказав у своєму інтерв'ю в 2016 році, більшість кандидатів можуть отримати принаймні одне кримінальне обвинувачення до моменту виборів, розчистивши дорогу для Порошенка", - додав О.Онищенко.

Як повідомлялося, О.Онищенко підозрюється правоохоронними органами України в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави. Він був оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА