12:39 06.11.2017

Будь-які заяви про порушення законодавства під час передачі Roshen у "сліпий траст" є необґрунтованими домислами - І.Луценко

2 хв читати
Будь-які заяви про порушення законодавства під час передачі Roshen у "сліпий траст" є необґрунтованими домислами - І.Луценко

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко заперечує спробу мінімізації податків як мету перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen, переданої в "сліпий траст".

"Компанії міжнародної холдингової структури під час передачі компанії Roshen у "сліпий траст" не мали банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства або перерахування будь-яких готівкових коштів з України під час створення цієї структури є необґрунтованими домислами. Просимо дуже акуратно формулювати те, що було почуто і спотворено, перекручено (у журналістському розслідуванні - ІФ)", - сказала І.Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту в Києві в понеділок.

Парламентар наголосила, що для здійснення операції з передачі в "сліпий траст" компанії Roshen необхідно було створити міжнародну холдингову структуру.

"Ця міжнародна холдингова структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування з тією метою, щоб усі податки повною мірою були сплачені саме в Україні, а не за кордоном", - пояснила представник президента.

"Створення цієї міжнародної холдингової структури було обов'язковим, тому що інакше, згідно з Гаазькою конвенцією 1985 року, не можна було передати в довірче управління Ротшильду - такі міжнародні умови, така міжнародна конвенція", - додала політик.

Корпорація Roshen входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До неї входить Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) та фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Згідно з підписаним Петром Порошенком в січні 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову часту в корпорації в незалежний сліпий траст(blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель траста має також 4-річне доручення на переговори про продаж активів. Президентові корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

5 листопада 2017 року було оприлюднено журналістське розслідування Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP та "Слідство-Інфо", згідно з яким метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen і створення офшорних компаній була мінімізація податків, а не передача компанії в "сліпий траст".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА