10:56 06.04.2018

Україна хоче спрямувати консулів у Ростов-на-Дону, але буде діяти у співпраці із західними партнерами

2 хв читати
Україна хоче спрямувати консулів у Ростов-на-Дону, але буде діяти у співпраці із західними партнерами

Україна має намір подати російській стороні пропозиції про спрямування консулів в Ростов-на-Дону, заявляє віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми будемо подавати свої пропозиції про те, щоб послати своїх консулів у Ростов-на-Дону. Ми з вами розуміємо, у нас є необхідність в тому, щоб наші консули були в Ростові. Через те, що 5 з них вислали з Росії, для нас важливо сьогодні захищати громадян, які зараз або в тюрмах РФ, або просто перебувають на території РФ. Тому для нас необхідно подати свої пропозиції", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

На запитання ведучого про можливість РФ попросити дзеркально повернути стільки ж російських дипломатів в Україні, вона відповіла, що це "найпростіший сценарій, який ми можемо спрогнозувати", і потрібно оцінити таку можливість. "Чи буде це обмін? Я зовсім не сприймаю можливість заміни дипломатів на тих або інших в тій кількості, в якій вони були вислані", - додала віце-прем'єр.

Політик заявила, що в питанні висилки або допуску російських дипломатів Україна буде діяти у співпраці із західними партнерами. "Ми будемо діяти у співпраці з партнерами однозначно. Це не буде окремим кроком України, яка самостійно буде вирішувати ці питання в двосторонньому режимі з РФ. Ми долучилися до єдиних дій західної цивілізації щодо висилки так званих дипломатів РФ, а по суті шпигунів, і тому це не крок, відірваний від широкого міжнародного контексту, - ми і далі будемо діяти в міжнародному контексті", - пояснила І.Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, 26 березня президент України Петро Порошенко заявив про видворення 13 російських дипломатів "у відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері". 28 березня російські дипломати покинули територію України.

30 березня Москва оголосила про введення дзеркальних заходів щодо 23 країн, які вислали російських дипломатів через "справу Скрипаля", зокрема України. Того ж дня МЗС РФ поінформувало українську сторону про висилку 13 українських дипломатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА