13:45 23.10.2013

Поки що передчасно говорити, на яких аренах відбудуться матчі Євробаскету-2015, - Лубківський

2 хв читати

Директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський заявляє, що наразі передчасно говорити про те, на яких українських аренах відбудуться матчі турніру.

"Ми, як організатори турніру, підходимо до цього питання дуже скрупульозно та зважено. Треба зважати на те, що від початку змагань нас відділяє ще близько двох років. Звичайно, ми, як і Федерація баскетболу України, маємо попереднє бачення розподілу ігор, проте, оскільки жодну з арен на сьогодні ще не побудовано, а графік матчів ще не розроблено і не затверджено ФІБА-Європа, говорити про те, де саме відбудуться ігри, дещо передчасно", - наводить його слова прес-служба Місцевого оргкомітету "Євробаскет-2015".

Директор турніру зазначив, що остаточний графік турніру буде складено наприкінці 2014 року після проведення фінального жеребкування Євробаскету-2015, виходячи з будівельної готовності арен, їх відповідності вимогам ФІБА-Європа та підготовленості експлуатаційних команд. "Відповідно до угоди про проведення турніру, підписаної між Федерацією баскетболу України, Місцевим організаційним комітетом "Євробаскет-2015" та ФІБА-Європа, саме МОК "Євробаскет 2015" має укласти договори оренди з усіма власниками арен у шести містах-господарях турніру, які і стануть правовою основою для проведення матчів на цих аренах", - зазначив М.Лубківський.

"Ми зацікавлені в максимально широкому залученні до турніру всіх арен, які споруджують до Євробаскету-2015. Але участь арен у турнірі залежить виключно від їх готовності до проведення змагань", - додав він.

Як повідомлялося, 22 жовтня компанія United Basketball Investments (UBI), власником якої виступає український бізнесмен Ігор Коломойський, повідомила у своєму прес-релізі, що споруджувані нею мультифункціональні арени в Києві, Одесі, Дніпропетровську та Львові отримали статус офіційних майданчиків чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році. Згідно з документом, фінал чемпіонату Євробаскет-2015 прийме "Арена Київ".

Україна 18 грудня 2011 року отримала право на проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА