17:10 13.12.2013

Лубківський вважає, що боротьба українців за європейський вибір не буде перешкодою для проведення Євробаскету-2015 і приверне більше уваги до країні

2 хв читати

Директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський вважає, що боротьба українців за європейський вибір країни не буде перешкодою, а, навпаки, допоможе успішному проведенню баскетбольного чемпіонату в Україні.

"Якщо Україна зробить вибір на користь Європи, вона буде країною-господинею Євробаскету-2015 і тріумфатором у 2015 році. Європейський вибір підштовхне людей приїхати сюди, щоб просто подивитися на нашу прекрасну волелюбну країну. Я вважаю, що сьогоднішні події не є перешкодою для проведення Євробаскету в Україні, а, навпаки, серйозним імпульсом для успіху в 2015 році", - заявив він агентству "Інтерфакс-Україна" "у п'ятницю.

М.Лубківський зазначив , що сьогодні Україна є темою номер один в європейських і світових медіа. "До нас приїдуть не лише баскетбольні вболівальники, а й просто приїдуть, щоб подивитися на людей, які зробили європейський вибір", - сказав він.

"Як український дипломат і людина, яка вже майже чотири роки реалізує проекти таких авторитетних європейських спортивних структур як УЄФА (Євро-2012) та ФІБА (Євробаскет-2015), я поділяю позицію людей, які вийшли на Майдан заради свого європейського майбутнього. Мені телефонують з Женеви, Відня і багатьох інших європейських міст зі словами щирого захоплення бажанням українців стати частиною об'єднаної Європи", - наголосив М.Лубківський.

Директор Євробаскету-2015 вважає, що європейський вибір України потрібно було реалізувати давно. "Упевнений, що якби була політична воля, ми б давно могли бути членами Європейського союзу. Сьогодні в України є унікальний, а, можливо, й останній шанс порвати з радянським минулим. Ми, по суті, на порозі історичного, цивілізаційного, ціннісного вибору, і двері для нас відкриті. Якщо цього не відбудеться, ми остаточно перетворимося на сіру зону, полігон, на якому проходитимуть нескінченні геополітичні баталії. Якщо ми не оберемо європейського шляху розвитку, Росія нас поглине і економічно, і політично", - сказав він.

Водночас М.Лубківський звернув увагу на те, що для досягнення європейських стандартів життя необхідно пройти складний, навіть болісний, але водночас єдино можливий шлях розвитку. "Необхідно прислухатися до людей, які вийшли на український європейський Майдан", - переконаний він.

Надзвичайний і повноважний посол України М.Лубківський з липня 2009 року був директором чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні та місцевого оргкомітету з підготовки до турніру, наразі є директором і головою місцевого оргкомітету турніру Євробаскет-2015. До цього був послом України в Хорватії та Боснії, працював в адміністрації президента і МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА