11:29 12.10.2021

Автор ОЛЕКСАНДР ГРОМИКО

Офіс із захисту бізнесу: чекаємо позитивних зрушень

2 хв читати
Офіс із захисту бізнесу: чекаємо позитивних зрушень

Олександр Громико, президент Української асоціації виробників, член Наглядової Ради УРБ

 

На нещодавній зустрічі представників бізнесу з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським підприємців запевнили, що вони можуть розраховувати на всіляку допомогу та підтримку з боку правоохоронних структур. Для кращої взаємодії з нами навіть створено Офіс захисту бізнесу при МВС, який очолив Антон Геращенко.

Під час зустрічі мав змогу висловити свої думки з приводу того, як може ефективно взаємодіяти бізнес та правоохоронці. Моя пропозиція стосувалася боротьби з контрабандою.

Ідея полягає в тому, що патрульні поліцейські повинні отримати доступ до бази електронних торговельно-транспортних накладних, які я запропонував об’єднати в один документ з податковою накладною. Таке спрощення, по-перше, стане ще одним кроком до дерегуляції. По-друге, поліцейські зможуть на місці побачити невідповідність декларацій і викликати детективів БЕБ, які розберуться, де завантажувалась фура з контрабандним товаром і зможуть попередити злочин.

Таким чином ми зможемо істотно знизити ризик перевезення контрабанди всередині країни. А якщо додати сюди обов’язкову видачу фіскального чека, що передбачено законодавством з 1 січня цього року, то можна зробити контроль контрабандного ланцюжка прозорим, а саму контрабанду – економічно невигідною.

Подібний механізм був кілька років тому впроваджений у Грузії. Країна швидко відмовилася від паперових накладних на товар, і відтоді вантажі їдуть Грузією взагалі без жодних документів. Попри це, там трапляються випадки контрабанди або «оптимізації» податків але вони носять поодинокий характер.

Також, користуючись нагодою, розповів міністру про те, як рейдери намагаються відібрати земельні ділянки у Вишгородському районі Київської області у іноземних інвесторів. Денис Монастирський одразу ж дав доручення підлеглим розібратися у ситуації та вжити необхідних заходів.

Мені здається, що саме так і повинна відбуватися взаємодія між бізнесом та правоохоронцями. За скаргою слідує миттєва реакція та справедливе й об’єктивне розслідування. Тому розраховую, що Офіс захисту бізнесу при МВС стане справжнім другом українських підприємців, на чию підтримку вони зможуть розраховувати. Цю тезу підтвердив і сам міністр, повідомивши, що захист українського бізнесу належним чином – це не лише обов’язок правоохоронців, але й сигнал для іноземних інвесторів, що в нашій державі можна безпечно працювати.

І першим позитивним сигналом нашої плідної співпраці вже стало створення чату Захисту інвесторів разом з керівниками Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Це дозволить ефективно протидіяти рейдерським захопленням, а також – вчасно попереджати можливе перевищення повноважень самими співробітниками силових органів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ІРИНА МУДРА

Наполегливість дає результат: рішення про конфіскацію активів рф наближається

АНТОН БОЛДИРЄВ

Інструменти для інвестування: Світові тренди та вибір українців

АНДРІЙ СТАСЕВСЬКИЙ

Моторні біопалива: чи здатна Україна до промислово-аграрного прориву

КОСТЯНТИН БОНДАРЄВ

Вибори до Європарламенту: збільшення ваги євроскептиків, але не критично

ЛЮДМИЛА КРІПКА

Якісний цемент для відбудови України

СЕРГІЙ СИЛІН

Мікрогенерація - шлях до автономності родин. Наявні можливості в Україні - до 10 ГВт на місяць

БОГДАН ДОВЖЕНКО ГРИГОРІЙ КУКУРУЗА

Чорна труба на 100 мільярдів за рік

ІРИНА ОЗИМОК

Як містам не програти боротьбу за молодь

ОЛЬГА ОНІЩУК

Які методи майнової агресії використовує росія для захоплення власності українців на ТОТ?

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ

Півроку керованого гнучкого курсу  - перші підсумки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА