10:23 13.11.2017

Alibaba встановила новий рекорд продажів

2 хв читати
Alibaba встановила новий рекорд продажів

Китайський гігант інтернет-торгівлі Alibaba Group Holdings Ltd. встановив рекорд продажів у День самотніх людей (або День холостяка), який відзначається в КНР 11 листопада.

Обсяг товарів, проданих на платформах Alibaba цього дня, сягнув $25,3 млрд, що на 39% вище за показник, зафіксований роком раніше, йдеться у блозі компанії.

Рекорд продажу 2016 року ($17,8 млрд) було побито вже через 13 годин після старту розпродажів.

Аналітична компанія SunTrust Robinson Humphrey прогнозувала, що продаж на майданчиках Alibaba, найвідомішим з яких є Aliexpress, у День самотніх людей цього року становитимуть близько $23,34-24,39 млрд.

У дні розпродажів взяли участь понад 140 тисяч брендів, з яких 60 тисяч - міжнародні.

Купували товари жителі 225 країн, причому 90% покупок були оплачені через систему Alipay. У моменти пікових навантажень вона обробляла до 256 тисяч транзакцій на секунду. Тим часом система Alibaba Cloud обробляла до 325 тисяч замовлень на секунду.

Найбільший попит у покупців мали смартфони та побутові прилади. Серед найдорожчих придбань - гоночна яхта Aston Martin, куплена за 17 млн юанів ($2,56 млн).

День самотніх людей (або День холостяка) - не зовсім традиційне китайське свято. За даними видання китайської компартії "Женьмінь Жибао", студенти КНР придумали його в 1990-і роки на противагу Дню святого Валентина. Дату 11 листопада було обрано не випадково - на думку китаців, котрі вірять у магію цифр, кількість 11.11 нагадує "голі гілки" - так у Китаї називають самотніх чоловіків і жінок.

Alibaba влаштовує масштабні розпродажі 11 листопада з 2009 року. Незважаючи на те, що за нею цю традицію підхопили компанії-конкуренти, зокрема JD.com, розпродажі в День самотніх людей асоціюються саме з Alibaba.

Компанія влаштувала в Шанхаї урочистості з нагоди дня розпродажів, яке відвідали зірки, зокрема Ніколь Кідман, Фарелл Вільямс і Марія Шарапова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА