15:29 27.03.2018

МЕРТ розраховує на зустріч із послом США для обговорення виведення України з-під дій американських мит

2 хв читати
МЕРТ розраховує на зустріч із послом США для обговорення виведення України з-під дій американських мит

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розраховує на зустріч із послом США Марі Йованович для обговорення питання виведення України з-під дії американських мит на алюміній і сталь, повідомив перший віце-прем'єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Українська сторона пропонує вищому керівництву США розглянути доцільність організації зустрічі на рівні України з послом США", - сказав він під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

Він також уточнив, що за три тижні МЕРТ виконав половину необхідних кроків щодо врегулювання питання й очікує реакції американської сторони на листа раднику з економічних питань посольства США в Україні Дж. Полу Шутте.

Раніше заступник глави МЕРТ - торговий представник України Наталія Микольська повідомляла про направлений прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом Дж. Полу Шутте лист, адресований керівництву США, стосовно виключення металургійної продукції України з-під дії заходів.

"Нині вживаються заходи щодо забезпечення формальної процедури та виключення України. Ми з торговим представником Н.Микольською провели три виробничі наради, зокрема консультації на предмет законодавства, включно з питаннями формування відкритого ринку та конкуренції", - сказав він.

Як повідомлялося, 23 березня 2018 року набули чинності мита США у розмірі 25% на імпорт стали і в 10% на імпорт алюмінію. При цьому президент США Дональд Трамп підписав документ, що відкладає введення загороджувальних мит на сталь та алюміній для низки держав-союзниць: Аргентини, Австралії, Бразилії, країн Європейського Союзу, Канади, Мексики та Південної Кореї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА