13:07 10.04.2018

Україна в СОТ порушила низку питань щодо торговельних відносин з РФ

2 хв читати
Україна в СОТ порушила низку питань щодо торговельних відносин з РФ

УкрУкраїнська сторона порушила низку питань щодо торговельних відносин з Російською Федерацією (РФ) на офіційному засіданні Комітету Світової організації торгівлі (СОТ) про технічні бар'єри торгівлі, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на веб-сайті.

Україна спільно з делегацією Євросоюзу, зокрема, торкнулася питання щодо Технічного регламенту РФ з безпеки алкогольних напоїв. У відповідь на це російська делегація проінформувала, що зазначений документ все ще допрацьовується, а озвучені коментарі будуть розглянуті.

Крім того, спільно з делегацією ЄС українська сторона порушила питання правил сертифікації цементу в РФ. "Представник російської делегації проінформувала, що з урахуванням неодноразово висловлених зауважень до зазначених вимог російська сторона розробила проект змін, за якими вже проведено консультації із зацікавленими виробниками і імпортерами", - вказує МЕРТ.

Делегації України, ЄС і США за підтримки Канади вкотре підкреслили відсутність наукового обґрунтування змін до Технічного регламенту Митного союзу щодо безпеки дитячих іграшок, відзначає Мінекономрозвитку.

Серед інших порушених питань про технічні бар'єри торгівлі України звернула увагу на проект рішення Ради Євразійської економічної комісії (ЄЕК) щодо загальних вимог безпеки і ефективності медичних виробів.

"Під час засідання також порушували питання, що має системний характер і може мати практичні наслідки для українських експортерів. Так, делегації США і Канади вкотре заговорили про ініціативу ЄС щодо можливого обмеження обігу і допуску на ринок товарів з вмістом ендокринних дезінтеграторів. Представник ЄС запевнив членів СОТ в своєчасному і належному інформуванні про подальші кроки з реалізації зазначеної ініціативи", - підкреслив МЕРТ, додавши, що остаточне рішення ЄС поки не при ял.

Згідно з повідомленням міністерства, Україна також повторно приєдналася до виступів представників США і ЄС, які знову висловили занепокоєння з приводу введеного Єгиптом порядку реєстрації імпортерів. Представник Єгипту вкотре пояснив введення заходів необхідністю боротьби з ввезенням контрафактної продукції і запевнив, що вони застосовуються однаково як до імпортерів, так і до національних виробників.

Наступне засідання комітету заплановане на 20-21 червня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА