09:51 23.05.2018

Велика Британія може запровадити податок на одяг з поліестеру та нейлону

2 хв читати

Велика Британія може запровадити податок на одяг із поліестеру та нейлону для боротьби з пластиковими відходами, які забруднюють води світового океану.

Міністерство фінансів може оголосити про низку нових податків у рамках публікації бюджету в листопаді. Обговорення цього питання, що отримало понад 100 тис. коментарів, завершилося в п'ятницю, повідомляє Irish Examiner.

Британський уряд давно бореться з пластиковими відходами і має намір ліквідувати їх до 2042 року.

Так, восени 2015 року в країні було запроваджено податок у розмірі 5 пенсів на купівлю поліетиленових пакетів у супермаркетах. Цей захід сприяв скороченню використання пакетів на 83% за перший рік.

"Полігонний податок", що діє в країні 22 роки, на матеріали, які відправляють на звалище, є, ймовірно, найбільш успішним заходом, вжитим у рамках екологічної політики Великої Британії. Він допоміг скоротити обсяг відходів, які захороняють у землі, більш ніж на 65%. Крім того, він підштовхнув компанії зі збирання сміття до збільшення обсягів переробки відходів шляхом повільного підвищення податків.

Жодна велика економіка світу наразі не намагалася боротися з крихітними фрагментами пластика, які, вимиваючись з одягу, потрапляють в океан та які з'їдають морські жителі, що завдає їм непоправної шкоди.

За допомогою різних екологічних програм, серед яких застава за пластикові пляшки і податок на пакети, вже вдалося позбутися половини пластику, що потрапляє у світовий океан. Проте багато чинників, такі як синтетичні волокна та шматочки автомобільних покришок, досі залишаються неврахованими.

Підвищення податку на синтетичні волокна протягом п’яти років підштовхне виробників одягу і роздрібних торговців використовувати міцніші матеріали і тканини, щоб знизити ймовірність вимивання часток, стверджує директор Green Alliance Дастин Бентон. При цьому він не розглядає перехід на бавовну і вовну як вирішення проблеми, зокрема, через їх дорожнечу.

Green Alliance разом із "Грінпіс" також закликає до оподаткування початкового пластика, щоб стимулювати ширше використання матеріалів, що переробляються. Окрім цього, "Грінпіс" пропонує уряду просто заборонити безглузді пластмасові речі, такі як палички для розмішування. Інші пластикові вироби, наприклад одноразові чашки, мають оподатковуватися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА