16:41 15.07.2018

Трамп запропонував Мей судитися з ЄС замість переговорів по Brexit

2 хв читати

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в неділю заявила, що президент США Дональд Трамп в ході їх нещодавньої зустрічі в Лондоні порадив їй вибрати більш жорстку позицію з питання Brexit.

"Він сказав мені, що я повинна судитися з Євросоюзом, а не вступати з ним в переговори", - сказала вона в інтерв'ю телерадіокорпорації BBC.

За словами прем'єра, вона визнала подібну пораду від Трампа "надто жорсткою".

Мей додала, що президент США дотримується позиції, що Британії не слід відмовлятися від Brexit. "Він сказав мені:" Не відмовляйтеся від цих переговорів, інакше ви опинитеся в глухому куті ", - зазначила вона.

Глава британського уряду раніше в неділю опублікувала заяву з приводу Brexit на своїй сторінці в фейсбуці, в якому знову наголосила на готовності Лондона боротися за прийнятні для нього умови виходу з ЄС. "Переговори щодо виходу Британії з ЄС не будуть простими для Брюсселя, і я не прагнула до того, щоб вони були легкими. Як сказав Трамп, я дотримуюся жорсткої позиції на переговорах. Я дала йому зрозуміти це в п'ятницю і говорю зараз британському народові: я Не буду досягати з Брюсселем компромісів, а буду боротися за наші національні інтереси ", - йдеться в повідомленні Мей.

Раніше президент США Дональд Трамп повідомив, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей не стала слухати його поради по Brexit. "Я б зробив це зовсім по-іншому. Насправді я говорив Мей, як це зробити, але вона не погодилася, вона не послухала мене. Я б сказав, що вона, ймовірно, пішла протилежним шляхом", - сказав він в інтерв'ю виданню The Sun.

За словами президента США, новий план Brexit "трохи відрізняється від того, за що голосували люди".

Уряд Великобританії вважало за краще "м'який" варіант виведення країни з ЄС - без повної відмови від діючих торгових і економічних угод. Але при цьому Лондон відмовився від ідеї забезпечити компаніям і організаціям сфери послуг, включаючи банківський сектор, безперешкодний доступ до єдиного ринку.

Американський президент перебуває з візитом у Великобританії з 12 липня. Він зустрівся з прем'єром Терезою Мей і королевою Єлизаветою II.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА