11:47 17.07.2018

Rolls Royce представила концепт повітряного таксі (Відео)

2 хв читати
Rolls Royce представила концепт повітряного таксі (Відео)

Британська промислова група Rolls Royce представила проект повітряного таксі на авіасалоні в британському Фарнборо.

Як зазначається в повідомленні компанії, літальний апарат зможе перевозити 4-5 осіб на відстань до 500 миль (800 км) зі швидкістю до 250 миль на годину (400 км/год.). Він матиме шість пропелерів, чотири з яких можуть прибиратися в крило для зниження шуму, й можливість вертикального зльоту та посадки.

Очікується, що перший прототип може з'явитися вже на початку наступного десятиліття.

"Ми перебуваємо у відмінній позиції, щоб посісти лідерську роль у сегменті особистого повітряного транспорту, й маємо намір співпрацювати з низкою партнерів", - заявив глава підрозділу електричних розробок Rolls Royce Роб Вотсон.

Rolls Royce є виробником авіадвигунів, зокрема для Airbus і Boeing, і не має стосунку до виробника автомобілів класу "люкс" Rolls Royce, який належить німецькій BMW.

Концепт було представлено в рамках авіасалону у Фарнборо, який відбувається кожні два роки. У понеділок, у перший день роботи авіасалону, на ньому було укладено контракти на загальну суму $43 млрд.

Найбільшим для Boeing став контракт на постачання 75 літаків 737 Max 8 на суму $8,8 млрд для Jet Airways. Airbus підписала угоду на ту саму суму на постачання 80 літаків A320neo для неназваного покупця.

На тлі високого попиту на вузькофюзеляжні літаки Airbus має намір збільшити випуск A320 до 60 на місяць з наступного року з поточних 52. За словами глави відділу комерційних літаків Airbus Гійома Форі, компанія проводить переговори з постачальниками щодо можливого збільшення виробництва до 75 на місяць після 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА