19:15 20.07.2018

"Нафтогаз" узгодив з урядом порядок відокремлення функції оператора ГТС

1 хв читати
"Нафтогаз" узгодив з урядом порядок відокремлення функції оператора ГТС

НАК "Нафтогаз України" погодив з урядом порядок відокремлення функції оператора газотранспортної системи (ГТС), повідомили в компанії.

"Позиція "Нафтогазу" щодо порядку відокремлення функції оператора ГТС узгоджена з урядом України... Така узгоджена позиція передбачає, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" не входитиме до складу групи "Нафтогаз", а також, що відокремлення має відбутися у повній відповідності до європейських норм та у максимально стислі терміни", - йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" додає, що проводитиме узгоджену з урядом роботу з розвитку оператора ГТС у рамках АТ "Укртрансгаз". Для прискорення цього процесу залучено радника PriceWaterhouseCoopers.

Як повідомлялося, раніше Енергетичне співтовариство, Європейська Комісія (ЄК) і Світовий банк (СБ) висловилися проти тимчасового передавання ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ) в управління НАК "Нафтогаз України". Водночас вони запропонували на перехідний період (до кінця 2019 року, доки діє контракт на транзит газу між "Нафтогазом" і російським "Газпромом") сформувати наглядові ради МГУ та "Укртрансгазу" у складі тих самих осіб, а також забезпечити фінансову незалежність цих наглядових рад.

Крім цього, на думку цих організацій, у рамках підготовки до анбандлінгу необхідно забезпечити більшу самостійність діяльності з транспортування газу в складі "Укртрансгазу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА