12:07 24.07.2018

Новий керівник ДП "Електронмаш" розпочав виконання обов'язків за сприяння найманої охоронної структури

3 хв читати
Новий керівник ДП "Електронмаш" розпочав виконання обов'язків за сприяння найманої охоронної структури

Призначений Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в. о. директора державного підприємства "Електронмаш" Сергій Єфіменко в понеділок фактично розпочав роботу, незважаючи на перешкоджання з боку звільненого МЕРТ директора Віктора Мови та недопуск нового керівництва на підприємство, заявляє міністерство.

"З метою виконання державою владних повноважень з управління підприємством та забезпечення здійснення роботи підприємства у законодавчому полі, за участю представника органу управління та найманої охоронної структури сьогодні виконувач обов’язків директора державного підприємства "Електронмаш" С.Єфіменко фактично позпочав виконання покладених на нього обов’язків", - повідомило МЕРТ у понеділок увечері у відповідь на публікації ЗМІ про рейдерське захоплення підприємства невідомими особами.

У повідомленні наголошується, що представникам правоохоронних органів, котрі прибули за заявою В.Мови на місце подій, було продемонстровано всю необхідну документацію, що підтверджує законність дій власника ДП.

МЕРТ нагадує, що 23 березня 2018 року звільнило В.Мову з посади директора у зв'язку зі зловживаннями владою та службовим становищем на підставі інформації СБУ про незаконне привласнення ним спільно з іншими особами з 2000 року понад 60 млн грн, незаконну приватизацію виробничих приміщень підприємства загальною площею більше ніж 88,38 тис. кв. м, оздоровчого табору та інших активів на користь підприємства, засновником якого є родич В.Мови.

Однак, як зазначає міністерство, призначений в. о. директора С.Єфіменко не був допущений до виконання обов'язків, а створена МЕРТ комісія з перевірки фінансово-господарської діяльності "Електронмашу" тричі не була допущена на підприємство.

У свою чергу на сайті ДП "Електронмаш" після звільнення В.Мови було оприлюднено інформацію про недостовірність причин, що призвели до його звільнення.

"Насправді ці дії пов'язані з незаконним затвердженням і реєстрацією статуту ДП "Електронмаш" Мінекономрозвитку в 2016 році в новій редакції без зазначення частки власності трудового колективу та приватизацією підприємства", - зазначено в ній.

За інформацією підприємства, на квітень 2018 року частка в його майні, що належить трудовому колективу, оцінювалася в 64,68 млн грн.

"Ці протиправні дії зазіхають на законні права та інтереси як директора, так і членів трудового колективу", - резюмували на підприємстві.

Державне науково-виробниче підприємство (ДНВП) "Електронмаш" створено в 1965 році на базі заводу електронних обчислювальних і керуючих машин. Спеціалізується на постачанні комплектуючих, готової обчислювальної техніки та електронної продукції.

"Електронмаш" випускає, зокрема, прилади живлення бортових електромереж міського транспорту: тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену та пасажирських вагонів залізниці, а також побутові лічильники природного газу, контрольно-касові апарати для підприємств торгівлі, громадського харчування та сфери послуг.

Підприємство передано до сфери управління МЕРТ у 2014 році зі сфери управління Міністерства промислової політики. У 2017 році було внесено до групи підприємств, що підлягають приватизації.

Як повідомлялося, Кабмін вилучив "Електронмаш" із переліку об'єктів держвласності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА