13:43 24.09.2018

МЕРТ зареєструвало ще два індустріальних парки - "Захід Ресурс" та "Тернопіль"

2 хв читати
МЕРТ зареєструвало ще два індустріальних парки - "Захід Ресурс" та "Тернопіль"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк (ІП) "Захід Ресурс" (Городок Львівської обл.) І "Тернопіль", що внесні відповідно 32-м і 33-м номерами до реєстру.

Згідно з інформацією на сайті МЕРТ, парки зареєстровано наказами міністерства від 19 вересня 2018 року.

Ініціатором створення ІП "Захід Ресурс" на земельній ділянці 20,7662 га є ТОВ "Євро-Інвест-Холдинг" (Городок Львівської обл.), Заявлений термін функціонування парку - 30 років.

Мета створення ІП - формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових господарських підприємств переробної промисловості, інноваційної сфери, логістики та надання супутніх послуг, підвищення конкурентоспроможності регіону.

Пріоритетними для розміщення будуть виробництво харчових продуктів і безалкогольних напоїв, зберігання і переробка продукції рослинництва і тваринництва; текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів із тканини і шкіри та інших матеріалів; оброблення деревини та виробництво виробів з деревини, машинобудування, приладобудування, виробництво електричного, електронного та оптичного устаткування; логістичні послуги.

За попередніми розрахунками, на території індустріального парку може бути створено до 1625 нових робочих місць.

Згідно з держреєстром, ТОВ "Євро-Інвест-Холдинг" зі статутним капіталом 4,2 млн грн зареєстровано в 2012 році, основний вид діяльності - здавання в оренду та експлуатацію власної або орендованої нерухомості. Серед інших видів - вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів, змішане сільське господарство.

Власником 100% компанії є зареєстрований у Львові Сергій Бадяк.

Крім того, в Городку з 2009 року функціонує Логістична компанія "Захід Ресурс"

Індустріальний парк "Тернопіль", ініціатором створення якого виступила Тернопільська міськрада, має в своєму розпорядженні земельну ділянку 15 га.

Основна мета його створення, зокрема, забезпечення сталого економічного розвитку Тернополя шляхом відновлення промислового потенціалу міста.

Заявлений термін функціонування - 30 років.

Функціональне призначення парку: переробна промисловість (первинна і вторинна переробка сільгоспсировини, виробництво харчових продуктів, дитячого харчування); професійна наукова і технічна діяльність (дослідницька діяльність щодо поліпшення якості продукції та використання нових технологій, IT-кластер).

На території парку може бути створено до 1100 нових робочих місць.

Згідно із законодавством, ІП може розміщуватися на одному або кількох суміжних земельних ділянках. Його площа має бути від 15 до 700 га. Парк створюється на термін не менше 30 років.

Держпідтримка створення і функціонування ІП передбачає, зокрема, виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку за умови співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі 10% їх кошторисної вартості, звільнення від пайової участі в розвитку місцевої інфраструктури у разі будівництва об'єктів у межах ВП, а також звільнення від сплати імпортного мита при ввезенні обладнання та комплектувальних, які не виробляються в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА