11:49 25.10.2018

Перша офіційна торгова місія США розпочне роботу в Україні через кілька днів

2 хв читати
Перша офіційна торгова місія США розпочне роботу в Україні через кілька днів

Перша офіційна торгова місія США з 12 американських компаній розпочне роботу в Україні через кілька днів, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"У Вашингтоні зустрівся з заступником міністра міжнародної торгівлі США Гилбертом Капланом...Вже через кілька днів в Україну вирушить перша офіційна торгова місія з 12 великих американських компаній, які шукатимуть для себе в Україні вигідні можливості для інвестицій", - написав він у Facbook за підсумками зустрічі 24 жовтня.

Як наголошується в прес-релізі Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), місію заплановано на кінець жовтня, проте точної дати початку її роботи в прес-службі не уточнили, посилаючись на домовленості з американською стороною.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритети торговельно-інвестиційного співробітництва країн, зокрема, приватизацію як інструмент для залучення інвестицій, зазначає МЕРТ.

Водночас Українсько-американська рада з торгівлі та інвестицій позитивно оцінила діяльність робочих груп, створених для обговорення технічних, санітарних і фітосанітарних бар'єрів в торгівлі та способів їх мінімізації, зокрема, робгрупи з прав інтелектуальної власності.

"Їхня діяльність сприяла ухваленню нового закону про колективне управління в Україні. Вони були постійно залучені до виконання важливих питань за законом і до забезпечення розвитку прозорої, справедливої і передбачуваної системи колективного управління роялті", - йдеться в спільній заяві С.Кубіва та заступника торгового представника США Джеффрі Джерріша (Jeffrey Gerrish) під час восьмої зустрічі Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій.

На міжурядовій частині зустрічі сторони обговорили розширення двосторонньої торгівлі сільськогосподарською і промисловою продукцією, зазначається в спільній заяві.

Водночас США висловили занепокоєння впливом "неформального" ринку на здатність американських компаній розвиватися в Україні. "Відзначаючи важливість прозорого та передбачуваного правового поля та регуляторного середовища, делегації обговорили нові пропоновані правила електронних платіжних систем, а також кроки для вирішення непередбачених ситуацій, що стосуються повернення податку на додану вартість, транспортної логістики та експортного контролю сільськогосподарської продукції", - заявили сторони.

Дев'ята зустріч ради відбудеться в 2019 році в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА