13:02 21.06.2019

Кубів - за трансформацію МЕРТ у Міністерство цифрової економіки

1 хв читати
Кубів - за трансформацію МЕРТ у Міністерство цифрової економіки

Про необхідність розформування традиційного Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Міністерство цифрової економіки заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Мінекономрозвитку слід наділити більш широкими повноваженнями у сфері розвитку цифрової економіки. Уже три роки наше міністерство активно розвиває цифровий порядок денний для України, проте варто, нарешті, скоротити невластиві функції інших органів влади у сфері цифровізації", - сказав перший віце-прем'єр, виступаючи з парламентської трибуни в п'ятницю.

Він також наголосив на необхідності оптимізувати роботу комітетів Верховної Ради і створити ефективний комітет із цифрової економіки, оскільки розвиток цифрових державних сервісів сьогодні серед головних пріоритетів роботи уряду.

Кубів також акцентував увагу на необхідності посилення реформ у сфері інтелектуальної власності, що є запорукою позитивних змін у розвитку інновацій, стартапів, цифровізації країни.

"Вчора я відкрив форум, де розпочав процес формування Стратегії розвитку інтелектуальної власності в Україні, яку сформують кращі українські та міжнародні експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності", - заявив перший віце-прем'єр-міністр, додавши, що це може дати додаткові стимули для розвитку інноваційної складової економіки.

Як повідомлялося, раніше на зустрічі з бізнесом президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність приєднання України до Єдиного цифровому ринку ЄС протягом п'яти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА