18:27 09.11.2018

МЕРТ зареєструвало два індустріальних парки в Дніпрі та Миколаєві

2 хв читати

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) 7 листопада включило до Реєстру індустріальних (промислових) парків індустріальний парк "Енергія" (Миколаїв) та індустріальний парк Innovation Forpost (Дніпро) площею відповідно 36 га та 49,5 га.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті міністерства в п'ятницю, ініціаторами створення парків стали Миколаївська та Дніпровська міські ради відповідно.

Заявлений термін функціонування парку "Енергія" - 30 років. На його території, згідно з попередніми розрахунками ініціатора, буде створено 1800 робочих місць. Пріоритетними видами економічної діяльності названо виробництво харчових продуктів та напоїв, гумових та пластмасових виробів, будівельних матеріалів, скла, хімічної продукції, готових металевих виробів, машин та обладнання, а також наукову-дослідну діяльність і діяльність у сфері інформації та телекомунікацій.

Згідно з повідомленням МЕРТ, парк Innovation Forpost створено на 45 років, він передбачає діяльність із виробництва електричних машин, електричного обладнання, металургійного виробництва, виробництва неметалевої мінеральної продукції, а також надання комп'ютерних послуг. На території індустріального парку, як вважають у Дніпровській міськраді, може бути створено до 600 нових робочих місць.

Передбачається, що індустріальний парк Innovation Forpost стане технополісом, який об'єднає в собі, крім виробничих об'єктів, об'єкти суспільної, офісної, соціальної та житлової забудови.

МЕРТ зазначає, що до Реєстру індустріальних парків уже включено 35 парків, у 17 із яких обрано керуючі компанії, а до п'яти вже залучено учасників. За даними відомства, ще 14 індустріальних парків до реєстру не внесено.

У жовтні 2016 року Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема, нульовий податок на прибуток у перші п'ять років, скасування імпортного мита і п'ятирічне розстрочення імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня цього року цей документ було підготовлено до другого читання, однак на голосування його ще не виносили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА