19:08 01.01.2020

"Нафтогаз" відзвітував про завершення анбандлінгу

2 хв читати
"Нафтогаз" відзвітував про завершення анбандлінгу

Генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон підписав акт прийому-передачі активів української ГТС.

"Актом з АТ "Укртрансгаз"в ОГТСУ передано понад 47 тис. інвентарних одиниць. Таким чином, ми перейняли необхідне державне майно, що перебуває у державній власності і використовується в діяльності з транспортування природного газу магістральними трубопроводами", - йдеться в повідомленні ОГТСУ.

"ГТС в управління прийняли. Новим власником "Оператор ГТС України" стала компанія МГУ. Проект анбандлінгу офіційно завершено!", - зазначив Макогон.

З свого боку глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що із завершенням анбандлінгу НАК перестав бути акціонером (бенефеціаром) оператора ГТС і став його великим клієнтом.

"Україна виконала норму Третього енергопакета ЄС і довела, що є відповідальним і надійним союзником. Це була найбільш масштабна реформа в енергетичному секторі за всю історію незалежної України. Дякую президенту, уряду, депутатам ВРУ, НКРЕКП і всім причетним за волю і злагоджену кропітку роботу на результат, якого вдалося досягти за останні півроку", - зазначив глава НАК.

Як повідомлялося, згідно з оновленим урядом 18 вересня плану анбандлінгу "Нафтогазу України", новим оператором ГТС є ТОВ "ОГТСУ". Український регулятор НКРЕКРП 24 грудня ухвалив остаточне рішення про сертифікацію ОГТСУ і видав йому ліцензію на здійснення господарської діяльності з транспортування природного газу. Новий оператор 31 грудня 2019 завершив підписання міжоператорських угод з компаніями-операторами сусідніх ГТС.

Укладений в 2009 році транзитний контракт з "Газпромом" закінчився о 9:00 1 січня 2020 року. Новий договір між "Нафтогазом України" і "Газпромом" на організацію транспортування, і транспортну угоду між НАК і ОГТСУ були підписані 30 грудня 2019 року за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-РФ-Єврокомісія. Вони припускають транзит в 2020 році мінімум 65 млрд куб. м російського газу, в 2021-2024 роках - по 40 млрд куб. м.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА