10:12 17.01.2020

Політика уряду і Нацбанку України сприяє зміцненню економіки країни - представництво МВФ

2 хв читати
Політика уряду і Нацбанку України сприяє зміцненню економіки країни - представництво МВФ

Міжнародний валютний фонд підтримує поточну політику уряду і Нацбанку України, спрямовану на зміцнення економіки країни, йдеться у відповіді представництва МВФ у Києві на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з проханням прокоментувати нові звинувачення на адресу Кабміну і центробанку про їх некомпетентність.

"Розсудлива макроекономічна політика уряду та НБУ сприяла зміцненню економіки України", - зазначили в представництві фонду.

"Низький бюджетний дефіцит, зниження держборгу до ВВП, низька інфляція і накопичення валютних резервів - все це результат цієї політики і важливі передумови для економічної стабільності й зростання", - наголосили в МВФ.

Як повідомлялося, низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністри фінансів та економіки Оксана Маркарова і Тимофій Милованов.

Джерела у фракції "Слуга народу" повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що запис активно обговорювали на засіданні фракції в середу ввечері. Звучали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте вони не були підтримані більшістю. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що робить неможливим його відставку в зв'язку з недовірою протягом року.

Прем'єр Гончарук у четвер заявив, що проти команди президента й уряду працюють багато людей. "Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки", - наголосив він.

Міністр економіки Милованов, у свою чергу, підтримав прем'єра в умовах розпочатої на нього атаки "Зараз іде чергова атака на прем’єр-міністра від тих, хто хоче поставити на його місце нечесну і більш лояльну людину. Це наїзд - і його буде відбито. Жорстко, спокійно і професійно...", - написав Милованов у Facebook у четвер.

Президент, уряд і Нацбанк України на початку грудня домовилися з менеджментом МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд. Остаточне рішення має прийняти рада директорів фонду після виконання Києвом останніх попередніх заходів, зокрема ухвалення низки законів Верховною Радою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА