16:02 28.09.2020

Екс-глава Мінфіну Данилюк очолив наглядову раду Нацдепозитарію

2 хв читати
Екс-глава Мінфіну Данилюк очолив наглядову раду Нацдепозитарію

 Оновлена наглядова рада Національного депозитарію України (НДУ, Київ) 24 вересня обрала своїм головою екс-міністра фінансів та екс-голову Ради нацбезпеки і оборони України незалежного директора Олександра Данилюка.

Як зазначено в повідомленні НДУ, заступником голови наглядової ради було обрано заступника директора департаменту - начальника управління департаменту відкритих ринків Національного банку України Миколу Селехмана.

Новий склад наглядової ради Нацдепозитарію було обрано під час позачергових зборів акціонерів 4 серпня цього року, оскільки кількість незалежних членів скоротилася нижче допустимого мінімуму через припинення у червні повноважень голови ради, екс-міністра фінансів Ігоря Мітюкова за власним бажанням.

Окрім Данилюка, незалежними директорами стали член ради директорів Ferrexpo, екс-урядовий уповноважений з питань держборгу Віталій Лісовенко, партнер Cornerstone Financial Group Віталій Мілентьєв, гендиректор "Авеллум Партнерс" Микола Стеценко та директор і партнер Nobles Володимир Якубовський.

Від представників держави були переобрані Селехман і член Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) Олександр Панченко.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2013 року набув чинності закон про депозитарну систему, який передбачав розподіл розрахунково-клірингової функції та депозитарного обліку, які раніше поєднував комерційний депозитарій - ВДЦП - і його конкурент - підконтрольний державі Нацдепозитарій України (НДУ). Закон передбачав створення єдиного Центрального депозитарію на базі НДУ, хоча той і поступався ВДЦП за обсягами обслуговуваних активів. На базі ВДЦП було створено Розрахунковий центр (РЦ). Частка НБУ в РЦ становить 77,7897%, а в НДУ - 25% акцій.

Крупними акціонерами Нацдепозитарію є держава в особі НКЦПФР - 25%, пенсійний фонд НБУ - 10,9399%, державні Ощадбанк та Укрексімбанк - відповідно 25% "мінус" 1 акція і 9,9903%.

НДУ за підсумками першого півріччя 2020 року збільшив виручку на 7,7% - до 40,35 млн грн, чистий прибуток - на 17%, до 9,08 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА