17:48 28.10.2021

Данилюк: "Якщо ми не можемо знайти гідного президента, нам потрібна парламентська республіка!"

2 хв читати
Данилюк: "Якщо ми не можемо знайти гідного президента, нам потрібна парламентська республіка!"

Президент Володимир Зеленський прагне не лише другого терміну повноважень, а й узурпації влади зараз. Саме тому в його Офісі заговорили про перехід на президентську республіку.

І наша трагедія в тому, що володіючи найбільшою з-поміж інших президентів підтримкою серед населення на початку, Зеленський забув про передвиборчі обіцянки. І цим самим він просто став в один ряд із попередніми президентами, які багато обіцяли, але нічого не зробили. Тепер Зеленський – один з них. І виходить, що за 30 років незалежності ми не змогли обрати гідного президента.

А враховуючи стрімке падіння рейтингу та втрату довіри українців, Зеленський і його команда розуміють, що переобратися навряд чи вийде, тому хочуть більше повноти влади.

Але народ може запобігти цьому – прийшов час говорити про парламентську республіку та забрати повноваження у президента, зробивши їх лише представницькими. Таку думку висловив співзасновник Центру національної стійкості та розвитку Олександр Данилюк.

Інша наша проблема у тому, що нові обличчя не встигнуть отримати такий вотум довіри в українців – не буде часу, влада не дозволить. І ми зможемо опинитись у ситуації, коли знову доведеться обирати менше зло, а часто це шлях в нікуди.

"Чи зможе хтось нас розчарувати більше, ніж Зеленський? Навряд. І навіть гірше – на здобуття потрібної впізнаваності для рівня виборів президента країни потрібно чимало часу. Нова людина, навіть якщо вона з’явиться, буде мати мізерні шанси стати достатньо відомою, щоб бути обраною. Скоріш за все, ми знов опинимось у ситуації, коли обираємо найменше зло зі старих облич з усіма їхніми добре відомими вадами", – каже Олександр Данилюк.

 

Пресслужба Центру національної стійкості та розвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА