16:44 08.11.2021

Верховна Рада дозволила тіньове фінансування політичних партій

2 хв читати
Верховна Рада дозволила тіньове фінансування політичних партій

“Президент Володимир Зеленський повинен ветувати закон, який дозволяє нелегально фінансувати політичні партії та приховує від українців те, як партії витрачають державні кошти.”

Таку заяву зробили співзасновники Центру Національної Стійкості та Розвитку, Павло Клімкін, Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка та запропонували президенту звернути увагу на дорожню карту з деолігархізації, яка містить реальні кроки.

Закон ухвалили минулого року, прикриваючись пандемією. На додачу до нього Рада прийняла 2 листопада 2021 року ще один закон, який просто продовжує цю ганебну практику. Саме тому Закон України “Про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні" щодо удосконалення правового регулювання фінансування діяльності політичних партій” повинен повернутись в Раду.

“Закон суперечить міжнародним антикорупційним стандартам та продовжує практику приховування джерел з яких фінансуються політичні партії, розміри такого фінансування, а отже і надалі дає можливість корупційним шляхом фінансувати партії та впливати на політику в Україні. Крім того, Закон приховує від українців, яким чином політичні партії витрачають кошти, що спрямовуються з державного бюджету на утримання партій та проведення ними своєї діяльності”, - йдеться у заяві співзасновників Центру національної стійкості та розвитку.

За цим законом українці не зможуть дізнатись, куди витрачаються їх кошти: чи законно розподіляються чи для того, аби комусь платити зарплату в «конвертах». А за два останні роки ми сплатили податків та профінансували діяльність політичних партій на 1,5 млрд грн.

Це істотно відрізняється від заявленої програми президента по деолігархізації та компрометує Україну перед міжнародними партнерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА