17:31 06.11.2020

Чорноморський банк торгівлі і розвитку та Ексімбанк Китаю домовилися про співпрацю

2 хв читати
Чорноморський банк торгівлі і розвитку та Ексімбанк Китаю домовилися про співпрацю

Чорноморський банк торгівлі і розвитку (ЧБТР) та Експортно-імпортний банк Китаю (China Eximbank) підписали Меморандум про взаєморозуміння для сприяння економічному розвитку країн Чорноморського регіону шляхом фінансування енергетичних та інфраструктурних проектів, "зелених" інвестицій, торговельних операцій та співпраці в інших сферах.

"Цей меморандум підкреслює нашу відданість сприянню співпраці ЧБТР і розвитку синергії з міжнародними інвесторами, зацікавленими в Чорноморському регіоні", - наводить прес-служба ЧБТР слова віце-президента банку Гасана Демірхана (Hasan Demirhan) на церемонії підписання меморандуму про взаєморозуміння, що відбулася минулого тижня.

Він висловив сподівання на спільну роботу, щоб запропонувати ефективні та стійкі рішення для регіону.

"China Eximbank сподівається на зміцнення зв'язків і співпраці з ЧБТР для спільного просування торгівлі та економічного розвитку Китаю і Чорноморського регіону", - сказав на церемонії віце-президент China Eximbank Сунь Пін (Sun Ping).

За його словами, меморандум закладає хорошу основу для такої майбутньої співпраці між банками.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) зі штаб-квартирою в Салоніках (Греція). Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк сприяє економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону.

ЧБТР має довгостроковий рейтинг "A-" від агентства Standard&Poor's та "A2" від агентства Moody's.

China Eximbank засновано в 1994 році, безпосередньо підпорядковується Держраді КНР. Він націлений на підтримку зовнішньої торгівлі, інвестицій і міжнародного економічного співробітництва Китаю.

China Eximbank має рейтинги Standard & Poor's, Moody's Investors Service та Fitch на рівні відповідно "A+", "A1" та "A+".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА