18:18 18.12.2020

"Метінвест" отримає кредит EUR62 млн від Чорноморського банку торгівлі та розвитку для закупівлі техніки ГЗКами

3 хв читати
"Метінвест" отримає кредит EUR62 млн від Чорноморського банку торгівлі та розвитку для закупівлі техніки ГЗКами

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) і вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній "Метінвест" у п'ятницю оголосили про укладення кредитної угоди на суму EUR62 млн для фінансування і рефінансування закупівлі техніки й обладнання її залізорудних підприємств.

Відповідно до прес-релізу компанії, семирічна кредитна лінія передбачає дворічний пільговий період для погашення основної суми боргу.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що ця подія стала підсумком масштабної роботи, розпочатої в липні поточного року, і є важливою віхою в історії групи, оскільки це перший кредит "Метінвесту" від міжнародної фінансової організації ЧБТР.

"Ми поділяємо цінності Чорноморського банку торгівлі та розвитку. Ця кредитна лінія буде спрямована на підвищення ефективності нашого бізнесу, а також на збільшення загального внеску в покращення економічного добробуту Чорноморського регіону", - констатував топ-менеджер, слова якого наводить прес-служба.

У свою чергу директор департаменту з управління фінансами "Метінвесту" Олександр Любарев додав, що робота з міжнародною фінансовою організацією стала для групи новим і дуже позитивним досвідом.

"Хочу висловити подяку команді Чорноморського банку торгівлі та розвитку за надану підтримку протягом усього процесу і сприяння в укладанні цієї угоди. Ми пишаємося новим партнерством і готові його розвивати", - сказав Любарев.

Президент ЧБТР Дмитро Панкін висловив задоволення співпрацею.

"Ми раді допомогти групі "Метінвест", провідному виробнику і роботодавцю в Україні, в реалізації програми розвитку, спрямованої на удосконалення виробничих технологій, підвищення ефективності та зниження впливу на довкілля. З огляду на важливість цього сектору для країни та його експортний потенціал, ця угода матиме велике значення для розвитку України. Як регіональний банк розвитку, ми вітаємо плани групи закуповувати нове обладнання та експортувати свою продукцію до інших країн-учасниць Чорноморського банку торгівлі та розвитку, зміцнюючи таким чином регіональну співпрацю", - наголосив голова банку.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, у країнах ЄС, Великій Британії та США, а також є мережа продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

Стратегічне бачення групи спрямоване на те, щоб стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі, що забезпечує, незважаючи на циклічність ринків, стійкі показники зростання і прибутковості, а також прибутковості інвестицій вище за галузеві стандарти. За дев'ять місяців 2020 року виручка групи становила $7,6 млрд, рентабельність за показником EBITDA - 18%.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) - міжнародна фінансова організація, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Головний офіс ЧБТР розташовується в м. Салоніках, Греція. ЧБТР підтримує економічний розвиток і регіональну співпрацю шляхом надання кредитів, кредитних ліній, акціонерного капіталу і гарантій для проектів і торговельного фінансування в державному і приватному секторах країн-учасниць.

Статутний капітал банку - EUR3,45 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА