17:14 18.03.2021

Бізнес та уряд домовилися про стабілізацію цін на соціально значущі товари - ЄБА

2 хв читати
Бізнес та уряд домовилися про стабілізацію цін на соціально значущі товари - ЄБА

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на виконання доручень уряду і президента провело консультації з бізнес-об'єднаннями, під час яких бізнес погодився зберегти нинішній рівень цін і забезпечувати внутрішній ринок основними видами продовольства внутрішнього виробництва, повідомила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА).

"Розуміючи необхідність стабілізації цінової ситуації на основних ринках, підприємці запевнили, що вони вживатимуть усіх необхідних заходів, спрямованих на стабілізацію цін продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Сподіваємось, з боку уряду домовленості також буть дотримані та буде внесено зміни до постанови КМУ №314", - зазначила ЄБА в релізі в четвер.

Окрім ЄБА, в переговорах брали участь асоціація "Ретейлерів України", Союз птахівників України, "Укроліяпром", "Укрцукор", "Борошномели України", Всеукраїнська асоціація пекарів, а також об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром".

Бізнес підтвердив, що готовий стабільно і безперебійно забезпечувати внутрішній ринок продовольством у необхідних обсягах.

ЄБА нагадала, що на початку пандемії в низці регіонів України спостерігалося підвищення цін на різні товари. За даними Антимонопольного комітету, за три тижні березня-2020 ціни на картоплю зросли на 60%, на гречану крупу - більше ніж на 50%, на пшоно - на 24%, на цукор - на 16%. Також удвічі подорожчали морква і цибуля.

У свою чергу 22 квітня 2020 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №314 "Про стабілізацію цін на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення". Вона встановлює перелік соціально значущих товарів, серед яких - гречка, цукор, борошно вищого ґатунку, макарони, молоко пастеризоване жирністю 2,5% в плівці, хліб, яйця, птиця, мінеральна вода негазована, вершкове масло жирністю 72,5%.

Бізнес не один раз звертався до Мінекономіки з проханням розглянути можливість внести зміни до цієї постанови.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА