11:02 29.04.2021

Земельна реформа відбудеться, це незворотний процес - міністр агрополітики

2 хв читати
Земельна реформа відбудеться, це незворотний процес - міністр агрополітики

Доленосним назвав глава Міністерства аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко ухвалення законопроекту №2194 про внесення змін до Земельного кодексу України, а впровадження земельної реформи стане реальним показником змін на краще в країні.

"Тепер право розпоряджатися землями передано місцевим громадам остаточно і безповоротно. Держгеокадастр відтепер лише сервісна організація, максимально дерегульована, з ліквідованими корупційними повноваженнями в управлінні земельними ресурсами", - написав він у Facebook.

Міністр уточнив, що законопроект №2194 передбачає реформування системи управління у сфері земельних відносин і зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення і бізнесу; скасування зайвих дозволів та дублювання перевірок землевпорядної документації; запровадження незалежного контролю документації із землеустрою через громадську експертизу або рецензування.

За його словами, інші ключові моменти документа - надання статусу публічних, відкритих і загальнодоступних даних відомостям, що містяться в документації із землеустрою; інтеграція та уніфікація землевпорядної, топографо-геодезичної і картографічної діяльності; введення страхування професійної відповідальності виконавців робіт із землеустрою як альтернативи державному контролю; зменшення вартості робіт і тривалості часу, що витрачається на виконання процедур, пов'язаних із проведенням землеустрою; зниження ризиків хабарництва і корупції.

"Це історично доленосна подія, один із найважливіших законів в моєму житті, який підтверджує невідворотність земельної реформи, за яку я відповідаю в нашій державі", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила зміни до Земельного кодексу та інших законів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин. За відповідний законопроект №2194 про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів про вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин в другому читанні та в цілому проголосували 284 народних депутати. До законопроекту надійшло 3 128 пропозицій і поправок, переважно від депутатів з фракцій "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина". Згідно з регламентом роботи Верховної Ради, народні депутати не можуть розглядати інших питань, доки не закінчать розгляд розпочатого законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА