18:27 27.05.2022

Збитки операторів ГРМ від початку російської агресії сягнули 9,9 млрд грн

2 хв читати
Збитки операторів ГРМ від початку російської агресії сягнули 9,9 млрд грн

Збитки операторів ГРМ від початку російської агресії сягнули 9,9 млрд грн

Київ. 27 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Збитки операторів газорозподільних мереж (ГРМ), які працюють під брендом Регіональної газової компанії (РГК), від початку російської агресії сягнули 9,9 млрд грн, повідомляється в пресрелізі компанії в п'ятницю.

"За три місяці війни розмір збитків від пошкодження критичної інфраструктури внаслідок дій російських загарбників сягнув 9,9 млрд грн. За цей час було відновлено газопостачання для 390 тис. українських сімей", - йдеться в повідомленні.

Як поінформували в РГК, від початку російського вторгнення внаслідок цілеспрямованого знищення об'єктів критичної інфраструктури російськими загарбниками у компаніях РГК знищено 5 тис. км газорозподільних мереж, розбито 311 одиниць високотехнологічного сучасного автотранспорту та зруйновано 6 тис. кв. м будівель.

Для встановлення місць пошкодження газопроводів газовики використовують сучасні витокошукачі Esders, Variotec, а також мобільні лабораторії з французьким обладнанням Gazomat.

"Завдяки самовідданості та професійності працівників зараз швидко відновлюється пошкоджена критична інфраструктура. У портфелі РГК налічується 130 прямих договорів зі світовими та європейськими виробниками газового обладнання та устаткування, що дозволяє швидко забезпечувати їх доставку", – заявив операційний директор РГК Олексій Тютюнник.

За його словами, наразі потужності RGC Production переорієнтовано на потреби відновлення газопостачання в деокупованих областях.

Крім цього, через бойові дії було відключено і пошкоджено 1074 газорозподільних та 2739 шафових газорегулювальних пунктів, з яких фахівці операторів ГРМ уже відновили роботу відповідно 390 та 929 пунктів.

"Швидке відновлення газового обладнання відбувається завдяки власному виробництву RGC Production та мережі логістичних центрів РГК, які оперативно отримують комплектуючі від постачальників з Європи", - стверджують у компанії.

Зазначено також, що протягом травня-червня заводи у Вінниці, Дніпрі та Львові відвантажать 217 одиниць шафових газорегулювальних пунктів, які будуть направлені до Київської, Чернігівської, Миколаївської, Харківської та інших областей.

Як повідомлялося, за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем.

У бюро нагадують, що в червні минулого року ДБР викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

На фотографіях, якими проілюстровано повідомлення про передачу АРМА обл- та міськгазів, зображено приміщення "Черкасигаз" та підприємства Регіональної газової компанії бізнесмена Дмитра Фірташа: "Хмельницькгаз", "Чернігівгаз", "Вінницягаз", "Дніпропетровськгаз", "Київоблгаз", "Тисменицягаз".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА