15:40 27.12.2023

Вартість еспресо в Україні з 2017 року зросла вдвічі

2 хв читати
Вартість еспресо в Україні з 2017 року зросла вдвічі

Вартість еспресо з 2017 року зросла вдвічі: з 15 грн у 2017 році до 30 грн наприкінці 2023 року, повідомляють у дослідженні Індексу Еспресо від Poster POS, виконаного для сервісу Опендатабот.

Згідно з дослідженням, під час повномасштабного вторгнення стався різкий стрибок ціни. Так, середня вартість еспресо в країні зросла з 20 грн до 28 грн лише протягом 2022 року.

"Еспресо - основна складова кожного кавового напою, тому його вартість безпосередньо впливає на ціну будь-якого напою в кафе", - пояснили в Опендатабот.

За даними Індексу Еспресо, найдорожче чашка кави коштує в Одеській (36 грн), Донецькій (35 грн) і Харківській (32 грн) областях. Найнижчі ціни на базовий кавовий напій в Україні зафіксовано в Хмельницькій (21 грн), Сумській (23 грн), Житомирській та Вінницькій (по 24 грн) областях.

Індекс Еспресо - економічний показник, що використовується для вимірювання вартості стандартної порції еспресо в різних містах світу. Він може бути корисним для порівняння рівня цін і вартості життя в різних місцях. Такий індикатор допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари і послуги в різних країнах, відображаючи купівельну спроможність і рівень інфляції, стверджують у компанії Poster POS.

Poster POS - українська компанія з автоматизації ресторанів, яка є розробником програми обліку в системі HoReCa і встановлюється на планшетах. Послугами розробника користуються понад 50 тис. закладів. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА