12:18 11.03.2024

В Україні залишаються без світла переважно через бойові дії майже 400 населених пунктів

2 хв читати
В Україні залишаються без світла переважно через бойові дії майже 400 населених пунктів

Через бойові дії та з інших причин на ранок понеділка без світла залишаються 386 населених пунктів, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі, через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської областей.

За даними Міністерства енергетики в телеграм-каналі, найбільше споживачів без напруги залишається на Донеччині - там через війну відключено одразу 107 населених пунктів із 45,7 тис. споживачів.

У Харківській області без світла 15,5 тис. споживачів у 63 населених пунктах, у Запорізькій - 3,7 тис. споживачів у 50 населених пунктах, у Сумській - 1,1 тис. точок обліку в 58 населених пунктах, у Херсонській - 26 тис. споживачів у 45 населених пунктах, у Чернігівській - 1,1 тис. споживачів у 19 населених пунктах. У Херсоні без електропостачання залишаються понад 3 тис. абонентів.

З технічних причин знеструмлено приблизно тисячу споживачів у 2 населених пунктах Закарпатської області та побутових споживачів одного населеного пункту на Львівщині.

Водночас за добу енергетики відновили електропостачання понад 10,5 тис. споживачів, зокрема 3,9 тис. споживачів на Харківщині, з яких у прифронтовому населеному пункті заживлено 22 абонентів, які залишалися без світла з початку повномасштабного вторгнення. У Донецькій області повернули світло 4 тис. споживачів, у Запорізькій області - 62 сім'ям у чотирьох прифронтових населених пунктах, що були відключені внаслідок обстрілів, у Миколаївській - 425 абонентам у двох населених пунктах.

Щодо газопостачання Міненерго повідомляє, що в Харкові внаслідок самовільного втручання в роботу газових приладів у газопровід багатоповерхівки потрапила вода, від газопостачання відключено 15 квартир.

Через технологічні порушення від газопостачання відключено 47 абонентів у Коростені Житомирської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА