16:56 30.04.2024

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

1 хв читати
Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

На будівельному майданчику між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів, повідомила пресслужба КП "Київський метрополітен".

"Для прискорення виконання робіт спеціалісти провели часткове розкриття тунелю, а саме влаштували технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів. Відновлювальні роботи на будівельному майданчику проходять у цілодобовому режимі", - йдеться в повідомленні КП "Київський метрополітен" у фейсбуці у вівторок.

Як повідомляється, наразі метробудівники здійснюють розроблення котловану з кріпленням третього ярусу, очищення залізобетонних поверхонь і видалення демонтованого бетону. Крім того, виконують хімічне закріплення ґрунтів тунельного масиву, підготовку поверхні тунелю для додаткового підсилення.

За попередніми висновками Науково-дослідної судово-експертної установи, причинами виникнення загрози аварійної ситуації є неякісні проєктні рішення та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт зі спорудження конструкції тунелю в межах аварійної ділянки. "Нині дослідження триває. Остаточні висновки будуть після повного розкриття тунелю та проведення додаткових обстежень", - зазначається в повідомленні КП "Київський метрополітен".

"Роботи на будівельному майданчику проходять 24/7. Фахівці докладають максимум зусиль, аби відновити рух поїздів синьою лінією метро до кінця літа 2024 року", - запевнили у пресслужбі КП "Київський метрополітен".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА