13:04 02.08.2023

Підозрювати добровольців в ухилянні від служби - за рамками здорового глузду, - фракція ЄС в Київраді про підозри депутатам-військовим

2 хв читати
Підозрювати добровольців в ухилянні від служби - за рамками здорового глузду, - фракція ЄС в Київраді про підозри депутатам-військовим

Депутати Київради з фракції "Європейська солідарність" вважають звинувачення на адресу колег-військовослужбовців намаганням ліквідувати місцеве самоврядування в Києві. Про це йдеться у заяві фракції, опублікованій на сайті партії.

"Сьогодні слідчі ДБР оголосили звинувачення депутатам, які проходять службу в одній з військових частин Києва. Ми, депутати фракції "Європейська Солідарність" у Київраді, вважаємо переслідування наших колег-військовослужбовців ЗСУ спробою ліквідувати місцеве самоврядування в столиці, аби передати всі повноваження ВЦА", - йдеться у заяві фракції.

Депутати підкреслюють, що, пред’явивши підозру цим військовослужбовцям, ДБР вийшло за рамки закону  і здорового глузду. Бо йдеться про депутатів, які з перших годин повномасштабної агресії 24 лютого 2022 року взяли до рук зброю, записалися в територіальну оборону і стали на блокпостах на захисті Києва. Коли російські війська відступили від Києва, ці військовослужбовці наказом командира були переведені у розпорядження Київської ВЦА.

"Прикметно також, що саме ДБР, співробітники якого за добу до повномасштабного вторгнення спалили всі документи і звалили з Києва в район Личаківського суду Львова, не бачить тих депутатів місцевих рад і колишніх чиновників влади, які реально ні дня не служили в ЗСУ, а звинувачує в "ухилянні від військової служби" реальних військовослужбовців-добровольців!" - наголошують депутати.

Вони зазначають, що запобіжний захід, який обрала прокуратура, є "відверто знущальним". 

"Арешт 60 діб перешкоджає їхній службі в армії і робить неможливим виконання депутатських обов’язків та участь у сесіях Київради", - йдеться у заяві фракції ЄС.

Депутати вважають, що головна мета влади – "руками ДБР паралізувати роботу місцевого самоврядування, щоб потім передати його повноваження ВЦА".

"Ми рішуче протестуємо проти наступу на децентралізацію, одну з найуспішніших реформ в Україні. Ті, хто перешкоджає захисту держави, будуть обов’язково притягнуті до відповідальності і опиняться на лаві підсудних", - підкреслюють у фракції.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань оголосило трьом депутатам Київради про підозру в ухиленні від військової служби.  Їх звинувачують у тому, що вони нібито впродовж року не з’являлись на службу у військову частину, а несли її у Київській міській військовій адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА