15:42 13.07.2023

Івано-Франківськ може закупити в компанії "Автек"вісім великих вживаних польських автобусів за 62,9 млн грн

2 хв читати
Івано-Франківськ може закупити в компанії "Автек"вісім великих вживаних польських автобусів за 62,9 млн грн

ТОВ "Сучасні вантажівки" (компанія "Автек") може поставити на адресу КП "Електроавтотранс" Івано-Франківської міськради вісім низькопідлогових 12-метрових старих автобусів Solaris Urbino польського виробництва за 62,88 млн грн за очікуваної суми закупівлі 63,992 млн грн.

Згідно з інформацією в Prozorro, компанія стала єдиним учасником торгів (з особливостями) на постачання автобусів (випущених не раніше 2016 року), оголошених 25 травня поточного року.

Компанію було визнано переможцем, але з вимогою усунути виявлені невідповідності до 4 липня, після чого було опубліковано оголошення про намір укладення договору.

У свою чергу на етапі до розкриття тендерних пропозицій Торговий дім "Еталон Авто" звернувся до замовника, зазначивши, що має намір запропонувати на торги нові автобуси з низькою підлогою (виробництва Чернігівського автозаводу), однак тендерні умови суттєво обмежують кількість потенційних учасників, зокрема й вимогою закупівлі саме вживаних автобусів.

"Бюджет оголошеної вами закупівлі становить 63,992 млн грн з ПДВ, відповідно, вартість одного автобуса - 7,999 млн грн. За такого розміру бюджету ми можемо вам запропонувати вісім нових, а не вживаних автобусів", - зазначав ТД "Еталон Авто".

Потім ТД "Еталон Авто" звернувся зі скаргою до Антимонопольного комітету України (АМКУ), зазначаючи, зокрема, що виписаним умовам тендера відповідає лише Solaris Urbino 12, що є прямим порушенням принципів публічних закупівель.

Крім того, у скарзі містилася вимога до замовника змінити технічні характеристики з тим, щоб, зокрема, автобуси "Еталон" могли їм відповідати.

АМКУ своїм рішенням зобов'язав замовника торгів внести низку змін (зокрема, додати умови можливості постачання нових автобусів), однак ТД "Еталон Авто" на торги не вийшов і має намір оприлюднити свою позицію на пресконференції 13 липня.

Компанія "Автек" працює на ринку України понад 20 років, є офіційним дилером низки автомобільних брендів вантажної та спецтехніки, тракторів, пасажирської техніки.

У 2021 році дохід ТОВ "Сучасні вантажівки" перевищив 2,4 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА