17:59 23.04.2021

В ОПЗЖ сподіваються на зустріч Зеленського і Путіна

2 хв читати
В ОПЗЖ сподіваються на зустріч Зеленського і Путіна

Президенти України та Росії мають якнайшвидше погодити деталі можливих переговорів і прискорити політичне врегулювання конфлікту на Донбасі, заявила народний депутат із фракції "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Наталія Королевська.

"ОПЗЖ" послідовно виступає за діалог на всіх рівнях. Основним інструментом взаємовідносин між країнами має бути дипломатія, а не ультиматуми. Вважаємо за необхідне зняти напруженість в українсько-російських відносинах і прискорити політичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Ми сподіваємося, що заяви президентів про можливість зустрічі будуть реалізовані на практиці. І що швидше буде погоджено формат, місце і порядок денний таких переговорів, то краще", - сказала Королевська агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За її словами, зустріч президентів України і РФ потрібна, щоб зняти ескалацію в українсько-російських відносинах.

"Треба створити постійні канали зв'язку, щоб уникати ескалації в майбутньому. У будь-якому разі тему Донбасу може і має бути там порушено. Але порядок денний ширший - це і питання прямого постачання газу в нашу країну, що дасть змогу знизити комунальні тарифи. Це узгодження порядку зняття взаємних санкцій і торговельних обмежень, що стане хорошим стимулом для вітчизняної економіки та дасть змогу їй вийти з кризи", - пояснила парламентар.

Вона наголосила, що є багато підтверджень того, що діалог працює.

Королевська нагадала, що в 2019 році, коли відновилися контакти між президентами України та РФ, вдалося здійснити обмін утримуваними особами й повернути українські кораблі.

"Знову стала продуктивною робота Тристоронньої контактної групи. Вдалося погодити формулу Штанмаєра як основу для політичного врегулювання. На лінії зіткнення поновилося розведення військ. Відбулася зустріч лідерів у "нормандському форматі", на якій підтверджено відданість політичному врегулюванню конфлікту на основі Мінських угод. Було встановлено перемир'я. З'явилася надія на мир", - додала вона.

Як повідомлялося, Путін висловив готовність обговорювати з президентом України двосторонні відносини в Москві, а для вирішення проблем Донбасу запропонував йому зустрітися з самопроголошеними головами "ДНР" і "ЛНР".

Раніше Зеленський запропонував Путіну "зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА