11:08 05.04.2024

Рух "Чесно": 12 народних депутатів IX скликання підозрюють у злочинах проти нацбезпеки, серед них представники "ОПЗЖ" і "Слуги народу"

2 хв читати
Рух "Чесно": 12 народних депутатів IX скликання підозрюють у злочинах проти нацбезпеки, серед них представники "ОПЗЖ" і "Слуги народу"

Щонайменше 54 депутати Верховної Ради IX скликання підозрюються у скоєнні кримінальних злочинів, тобто кожен восьмий народний обранець, свідчать дані, зібрані рухом "Чесно" з відкритих джерел.

"Щонайменше 54 депутати Верховної Ради IX скликання отримали підозри у кримінальних злочинах. Такими є дані лише від НАБУ. Фактично це кожен восьмий обранець. Водночас ДБР розслідує справи щодо 19 нардепів, яким було повідомлено про підозру. І це не враховуючи проваджень СБУ, Офісу генпрокурора та інших правоохоронних органів", - ідеться в повідомленні на сайті руху.

Водночас, як зазначається в повідомленні, "точна кількість і прізвища нардепів, яких підозрювали у вчиненні кримінальних правопорушень, на жаль, невідомі. Основна причина полягає в тому, що ім'я особи, підозрюваної у скоєнні злочину, не може бути оприлюднене до винесення вироку суду".

Зазначається, що інформація про 42 народних депутатів рухом "Чесно" зібрана з відкритих джерел. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень від початку роботи Верховної Ради IX скликання. Серед них представники всіх парламентських фракцій і груп, крім "Голосу". Найбільше підозр отримали депутати від "Слуги народу" та нині забороненої "ОПЗЖ".

Як повідомляється, 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки. Найбільше серед них - представники забороненої проросійської партії "ОПЗЖ", але також підозри мають двоє обранців від "Слуги народу" та самовисуванець Андрій Деркач.

Крім того, п'ятого президента і лідера партії ЄС Петра Порошенка підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у справі щодо постачання вугілля з окупованого Донбасу. "До слова, у 2021-му суд зобов'язав ДБР відкрити справу про можливу держзраду чинного президента Володимира Зеленського через "справу вагнерівців". Однак у цьому матеріалі йдеться лише про нардепів Верховної Ради України", - зазначено в повідомленні.

Усі з 12 перелічених депутатів мають підозри в держзраді, а дехто одночасно підозрюється у посяганні на територіальну цілісність України, колабораціонізмі та намірах повалення влади. Вісім імовірних зрадників наразі втратили депутатські мандати, а п'ятеро до того ж були позбавлені українського громадянства. Водночас Нестор Шуфрич, Олександр Пономарьов та Олександр Дубінський залишаються чинними нардепами, незважаючи на підозру та перебування в СІЗО.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА