12:25 28.11.2019

Наливайченко пропонує об'єднати євроінтеграцію України та реінтеграцію Донбасу

2 хв читати
Наливайченко пропонує об'єднати євроінтеграцію України та реінтеграцію Донбасу

Україна має представити на переговорах лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня чіткий план дій із реінтеграції та відродження окупованих територій Донбасу, заявляє народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС Валентин Наливайченко (фракція "Батьківщина").

"Ми ініціюємо міжнародний економічний фонд, але під конкретні проекти. І необхідно, безумовно, об'єднати всю владу, незалежно від політичних уподобань, на виконання цього національного плану дій реінтеграції та євроінтеграції. Саме з таким національним планом дій, доповненим і вдосконаленим, можна їхати 9 грудня на "нормандську зустріч" і там всьому світу, нарешті, Україна має єдиним голосом сказати: ми знаємо, що робити, ми повертатимемо території, і ми станемо членами Європейського Союзу", - сказав Наливайченко журналістам у рамках круглого столу "Євроінтеграція + реінтеграція Донбасу = формула успіху України" в четвер у Києві.

За його словами, настав час об'єднати міжнародних донорів в єдиний міжнародний економічний фонд і направити його на допомогу людям.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Наливайченко запропонував створити в Україні суспільну платформу "Інтегрована Україна (Integrated of Ukraine)".

"Це буде постійно діюча громадська ініціатива, яка впроваджуватиме в життя формулу успіху України, а саме об'єднання євроінтеграції та реінтеграції тимчасово окупованих територій", - додав депутат.

За словами Наливайченка, однією з основних ініціатив платформи стане створення міжнародного економічного фонду для реінтеграції та відновлення Донбасу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", захід організував комітет Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА