20:21 20.07.2021

Правляча партія "Грузинська мрія" висунула Каху Каладзе кандидатом на виборах мера Тбілісі

2 хв читати
Правляча партія "Грузинська мрія" висунула Каху Каладзе кандидатом на виборах мера Тбілісі

Правляча партія "Грузинська мрія" представила для участі в майбутніх виборах мера Тбілісі кандидатуру генерального секретаря партії, чинного мера Кахи Каладзе.

На церемонії, що проходить в парку Мтацминда, розташованому на горі над Тбілісі, в присутності близько 300 прихильників партії, один із лідерів "Грузинської мрії", прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив про важливість майбутніх виборів до органів місцевого самоврядування.

"Будь-які вибори визначають наше майбутнє, майбутнє наших сімей і ми віримо в переконливу перемогу Кахи Каладзе і інших наших кандидатів. "Грузинська мрія" є єдиною безальтернативною політичною силою, здатною зберегти стабільність і домогтися подальшого процвітання Грузії", - заявив Гарібашвілі.

Свій виступ як кандидат в мери Тбілісі Каладзе почав зі звернення до журналістів, заявивши, що глибоко жалкує про насильство щодо них, події 5 липня, з боку радикального натовпу.

"Насильство неприйнятне і насильники будуть обов'язково покарані, але хочу сказати і про те, що неприйнятне і психологічне насильство, яке роками виливається з ефірів деяких телеканалів. Моє бажання, перемогти будь-який прояв насильства і дійти згоди", - сказав Каладзе.

Він подякував усім своїм прихильникам і пообіцяв, що в разі перемоги на виборах він приділить особливу увагу вирішенню соціальних питань.

Невелика група журналістів опозиційних телеканалів намагалася прорватися до місця церемонії, щоб висловити протест у зв'язку з побиттям радикалами 5 липня 53 журналістів, але поліція не пропустила їх.

Вибори до органів місцевого самоврядування в жовтні будуть вкрай важливими для грузинських політичних сил, які підписали в квітні угоду про вихід Грузії з політичної кризи. Велика частина опозиційних партій бойкотувала роботу парламенту і відмовлялася брати депутатські мандати. В досягнутій за посередництва президента Європейської ради Шарля Мішеля угоді є пункт, в якому йдеться про те, що якщо правляча партія "Грузинська мрія" не набере в ході місцевих виборів понад 43% голосів виборців, будуть призначені дострокові парламентські вибори у 2022 році.

Саме цей пункт угоди став визначальним для опозиції, щоб відмовитися від бойкоту парламенту і на законних підставах, а не з вулиці включитися в політичне життя. Опозиція вважає, що зможе перемогти на місцевих виборах і доб'ється проведення дострокових парламентських виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА