14:10 06.07.2022

Суд вирішив заарештувати облігації ТРЦ Lavina Mall на суму 961,7 млн грн

2 хв читати
Суд вирішив заарештувати облігації ТРЦ Lavina Mall на суму 961,7 млн грн

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати облігації ТОВ "ТРЦ Лавина" (Київ), власника столичного торговельно-розважального центру Lavina Mall, серії "В" на суму 961,7 млн грн.

Як повідомляється в ухвалі суду від 11 травня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, низка компаній, які провадять діяльність на фондовому ринку України, вступили в змову зі співробітниками Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку та організували схему з використанням цінних паперів для фальсифікації запасу платоспроможності страховиків.

"Встановлено, що група осіб сприяла випуску безвідсоткових облігацій і виведенню за допомогою облігацій грошових коштів у вигляді виплати доходу з метою мінімізації податкового навантаження та виведення їх у тіньовий (…) оборот і доведення (…) до збитковості ТОВ "ТРЦ Лавина", – йдеться у документі.

Так, з 2018 року організована схема здійснювалася з метою збільшення витрат і скорочення податкового навантаження у вигляді сплати відсотків за облігаціями за неринковими ставками. При цьому за останні три роки встановлено зниження основних фінпоказників діяльності "ТРЦ Лавина", а також отримання збитків у 2020 році, зазначає суд.

Як зазначено у рішенні, цінні папери "ТРЦ Лавина" визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.220-2 (фальсифікація фіндокументів і приховування неплатоспроможності), ч.2 ст.209 (відмивання коштів) КК України.

Суд зазначає, що, за даними з відкритих ресурсів, 100% власником "ТРЦ Лавина" є компанія "Іксорія Бізнес Лімітед", чиїм бенефіціаром є громадянин РФ.

Як повідомлялося, ТОВ "ТРЦ Лавина" за підсумками 2020 року отримало 210,8 млн грн чистого збитку проти чистого прибутку розміром 125 млн грн у 2019 році.

ТОВ "ТРЦ Лавина" створено у 2013 році. Основною діяльністю є здавання в оренду та експлуатація власного й орендованого майна. За останніми даними ресурсу opendatabot, статутний капітал становить 359 млн грн, станом на липень 2022 року власником "ТРЦ Лавина" є кіпрська компанія "Іксорія Бізнес Лімітед". Кінцевим бенефіціаром зазначено Вагіфа Алієва.

Відкриття ТРЦ Lavina Mall загальною площею 127 тис. кв. м із критим розважальним парком "Галактика" відбулося на початку грудня 2016 року. Девелопером став будівельний концерн ТОВ "Мегалайн" (Megaline, Київ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА